Newsroom

Newsroom

Ο Μιχελάκης "απαντά" στον Κεδίκογλου για τα υποβρύχια

Με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς και κατευθυνόμενα πυρά η απάντηση του νυν υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, αφήνει έκθετο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο,…

Με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς και κατευθυνόμενα πυρά η απάντηση του νυν υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, αφήνει έκθετο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου. Οι δηλώσεις – κόλαφος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο μπορεί να έγιναν έναν χρόνο και κάτι πριν, συγκεκριμένα στις 16/4/2012, αλλά για κακή τύχη του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι πολύ εύκολα προσβάσιμες αφού είχαν κατακλύσει το διαδίκτυο. Για επίσης κακή τύχη του κ. Κεδίκογλου οι προ ενός έτους δηλώσεις καθίστανται πιο επίκαιρες από ποτέ, τώρα που τίθεται θέμα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Ο ατυχής κ. Σίμος έχει επιφορτιστεί με το δυσβάσταχτο έργο να διασύρεται ενώπιον ολόκληρης της ελληνικής κοινής γνώμης προσπαθώντας να στρογγυλέψει την προ έτους δριμύτατη επίθεση Μιχελάκη που έκανε λόγο για τεράστιο σκάνδαλο από την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου. Έφτασε δε στο σημείο να ισχυριστεί ότι «οι παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου στο ζήτημα αυτό κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 2010-11 έγιναν υπό συνθήκες διαφάνειας και σε εκτέλεση ειδικού νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή προκειμένου να αντιμετωπισθεί ένας γόρδιος δεσμός που είχε δημιουργηθεί λόγω των κακών αρχικών συμβάσεων. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το ποια άποψη είχε κάθε κόμμα την εποχή εκείνη για την μία ή την άλλη επιλογή. Το βέβαιο είναι ότι οι επιλογές έγιναν με απόλυτη διαφάνεια από την ίδια τη Βουλή».

Και όλα αυτά για τα μάτια και τη θελκτική πολιτική οντότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, που αν δεν στήριζε τον κυβερνητικό συνασπισμό, και ο τελευταίος νεοδημοκράτης θα ήθελε να τον δει να προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, δίνοντας έτσι ουσιαστικά την χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό – μέχρι και σεβαστό μπορεί να ισχυριστεί κανείς, εφόσον είναι η δουλειά του – ότι ο κ. Κεδίκογλου σκύβει σαν πιστός στρατιώτης το κεφάλι, δεν υπολογίζει κανένα πολιτικό κόστος και κάνει τη βρώμικη δουλειά που θα έλεγαν και οι Αμερικανοί.

Υπενθυμίζονται οι δηλώσεις Μιχελάκη πριν από ένα έτος για να αντιληφθούν όλοι πόσο ηρωική είναι η προσπάθεια του Σίμου Κεδίκογλου.

«Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπήρξε βασικός συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των TORM1, δεν δικαιούται, πλέον, να σιωπά»

«Είναι, άλλωστε», προσθέτει «ο ίδιος που – το 2010 – αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου, για τα υποβρύχια, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους.

«Για παράδειγμα: Δέσμευσε το Δημόσιο να καταβάλλει τα οφειλόμενα ποσά σε τακτές ημερομηνίες, χωρίς, όμως, να δεσμεύσει την κατασκευάστρια εταιρία, για αντίστοιχη πρόοδο των εργασιών. Και χωρίς να προβλέψει εγγυητικές επιστολές, καλής εκτέλεσης ή έγκαιρης παράδοσης. 

«Οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος, ως υπουργοί Εθνικής Άμυνας, με τις δύο αυτές συμβάσεις, πέτυχαν το ακατόρθωτο. Να έχουμε πληρώσει πάνω από δύο δισ. ευρώ, αλλά – αντί των οκτώ – να έχουμε παραλάβει, μετά από 12 χρόνια, μόνο ένα υποβρύχιο. Και αυτό με προβλήματα, τα οποία διορθώθηκαν εκ των υστέρων. Η Νέα Δημοκρατία, όπως ήταν φυσικό, ούτε ψήφισε την κύρωση της σύμβασης Βενιζέλου, ούτε την υλοποίησε από το Νοέμβριο του 2011, μέχρι σήμερα».