Newsroom

Newsroom

Ο Μαραθώνιος των selfie

Του Μαρίνου Γκασιάμη Το 490 πΧ οι Αθηναίοι και οι Πλαταιείς νίκησαν τους Πέρσες, διασώζοντας κυρίως την Δημοκρατία τους, μιας…

2404390

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Το 490 πΧ οι Αθηναίοι και οι Πλαταιείς νίκησαν τους Πέρσες, διασώζοντας κυρίως την Δημοκρατία τους, μιας και ο συνεργάτης των εισβολέων Ιππίας ήθελε να καταλύσει το πολίτευμα και να πάρει την θέση του τυράννου.
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο αμέσως μετά την νίκη ο δρομέας Φειδιππίδης έτρεξε την απόσταση Μαραθώνα-Αθήνας και ξεψύχησε φέρνοντας το μήνυμα της νίκης και της επικράτησης της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων ιδεωδών.

Το 2015 μΧ οι απόγονοι εκείνων που πολέμησαν, “έτρεξαν” στον… αυθεντικό μαραθώνιο.
Συνολικά 19 δρομείς του 33ου Μαραθωνίου διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της Αττικής , ενώ σε άλλους 22 χρειάστηκε να παρασχεθούν πρώτες βοήθειες .
Από τις 19 διακομιδές, οι 11 αφορούσαν αναπνευστικά περιστατικά, οι έξι ορθοπεδικά (μυοσκελετικοί τραυματισμοί) και οι τρεις καρδιολογικά.Σοβαρή κρίθηκε η κατάσταση 50χρονου δρομέα, ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή και νοσηλεύθηκε στη μονάδα εμφραγμάτων του Ευαγγελισμού.
Κανονικά πριν οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα ο ενδιαφερόμενος προσκομίζει βεβαίωση γιατρού ότι μπορεί να τρέξει,να αθληθεί γενικότερα.

Στην ιστοσελίδα του μαραθώνιου υπάρχει η σχετική αναφορά, ωστόσο προκύπτει το εύλογο ερώτημα. Πόσοι από τους εκατοντάδες που έτρεξαν πήγαν όντως και πήραν τέτοιο χαρτί και κατά πόσο ζητήθηκε το χαρτί αυτό από τους διοργανωτές;
Το ζητούμενο εξάλλου ήταν να γίνει αυτή η εκδήλωση μιας και οι χορηγοί είχαν ετοιμάσει το όλο “concept” και δεν υπήρχε περίπτωση για πισωγύρισμα.
Ούτως ή άλλως ποιος ασχολείται με τέτοιες “λεπτομέρειες”.

Άρχισαν λοιπόν να πλημμυρίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από “Selfies” προβεβλημένων και μη ατόμων της κοινωνίας μας με τα μπλουζάκια των χορηγών φόρα παρτίδα….
Όλοι ήταν περήφανοι για την συμμετοχή τους σε έναν αγώνα που σκοπό είχε όπως είπαν και επίσημα χείλη να δημιουργηθεί και αθλητικός τουρισμός.
Οι χορηγοί σίγουρα θα ήταν περήφανοι για το κατόρθωμα αυτό μιας και οι φίρμες τους υπεπροβλήθηκαν και τα έξοδα για την διοργάνωση θα έχουν σαν αποτέλεσμα λιγότερο φόρο!
Με δυο νερά και δυο φανέλες δηλαδή που λέει ο λόγος, εκεί που θα έπρεπε να συνδράμουν τον χειμαζόμενο από την υπέρμετρη φορολογία λαό, γλύτωσαν και φόρο.

Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες μπροστά στην εμπορευματοποίηση και του Μαραθώνιου.
Την ίδια στιγμή αν τολμήσεις να πεις σε κάποιον από εκείνους που Selfoχαριεντίζονταν να συμμετάσχουν στην Μαραθώνια πορεία ειρήνης, μπορεί και να σε βρίσουν.
Εξάλλου αυτόν τον διοργανώνουν οι ¨κακοί” κομμουνιστές και κάτι “γραφικοί” ειρηνιστές και αριστεροί και όχι μεγάλοι χορηγοί. Τι είναι το μήνυμα της ειρήνης και ο αγώνας για αυτή μπροστά στην χαρά των selfie και την “μπάζα” από τις συμμετοχές.

Για του λόγου το αληθές δείτε το αντίτιμο των συμμετοχών όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα του… αυθεντικού Μαραθώνιου:

Μαραθώνιος- Ατομική Εγγραφή- Βασικό Πακέτο 30,00
Το Βασικό Πακέτο Συμμετοχής περιλαμβάνει:
Αριθμό Συμμετοχής δρομέα
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση με chip
Αναμνηστικό Μετάλλιο Τερματισμού
Μεταφορά Δρομέα στην αφετηρία του Μαραθώνα (ισχύει για τους αθλητές του Μαραθωνίου και του Δυναμικού Βαδίσματος)
Παροχή νερού, αθλητικών ποτών, χυμών, αναψυκτικών και ιατρικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα
Πιστοποιητικό Συμμετοχής με το χρόνο τερματισμού του δρομέα
 
Μαραθώνιος – Ατομική Εγγραφή – Ενισχυμένο Πακέτο 45,00
Το Ενισχυμένο Πακέτο Συμμετοχής περιλαμβάνει όλα όσα περιλαμβάνει το Βασικό πακέτο και επιπλέον:
Δώρο της διοργάνωσης με το λογότυπο του αγώνα,
το Επίσημο T-shirt του αγώνα
 
Μαραθώνιος – Ατομική Εγγραφή – Πλήρες Πακέτο 100,00
Το Πλήρες Πακέτο Συμμετοχής περιλαμβάνει όλα όσα περιλαμβάνουν το Βασικό και το Ενισχυμένο Πακέτο και επιπλέον:
Κάρτα δωρεάν μετακινήσεων με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο δίκτυο της Αθήνας για διάστημα 3 ημερών πριν και δύο ημερών μετά τον Αγώνα
50% έκπτωση στα εισιτήρια εισόδου στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
 
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
a) Με πιστωτική κάρτα
b) Με κατάθεση στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΣΕΓΑΣ

Στην Μαραθώνια πορεία ειρήνης η συμμετοχή είναι…δωρεάν αλλά είπαμε εκεί είναι άλλο το consept και οι διοργανωτές.
Τελικά μάλλον μερίδα του λαού μας είναι άξια των παθών της…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr