Ο Μακρόν ενδέχεται να κόλλησε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «πιθανότατα» μολύνθηκε με το COVID-19 κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε την Πέμπτη η γαλλική Προεδρία όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

800 1

Σε καραντίνα στο Μέγαρο των Ηλυσίων έχει τεθεί ο πρόεδρος Μακρόν και συνεχίζει να εργάζεται εξ αποστάσεως. Μάλιστα νωρίτερα μίλησε μέσω βιντεοδιάσκεψης σε ένα συνέδριο σχετικά με τη γαλλική πολιτική παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. Ήταν καθισμένος πίσω από ένα γραφείο και φορούσε ζιβάγκο, σακάκι καθώς και μίλησε μέσω βιντεοδιάσκεψης σε ένα συνέδριο σχετικά με τη γαλλική πολιτική παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. Ήταν καθισμένος πίσω από ένα γραφείο και φορούσε ζιβάγκο, σακάκι καθώς και μάσκα προσώπου.

Η είδηση ότι ο Γάλλος πρόεδρος διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό ανησύχησε τους ηγέτες της ΕΕ καθώς την περασμένη Δευτέρα ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής, στη διάρκεια της οποίας ο Εμανουέλ Μακρόν συμμετείχε στις συζητήσεις με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Η γαλλική Προεδρεία ανακοίνωσε είπε πως όλα τα ταξίδια του προέδρου ακυρώθηκαν, περιλαμβανομένης και μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στον Λίβανο στις 22 Δεκεμβρίου.

Τεστ και καραντίνες… πανευρωπαϊκά

Αρνητικός στον ιό βρέθηκε και ο Μίχολ Μάρτιν, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, ο οποίος υποβλήθηκε προληπτικά σε εξετάσεις επειδή είχε συναντηθεί την περασμένη εβδομάδα με τον Μακρόν. Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, είναι επίσης αρνητικός αλλά θα παραμείνει σε καραντίνα μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, για προληπτικούς λόγους. Ο Σάντσεθ συναντήθηκε με τον Μακρόν στο Ελιζέ την Δευτέρα και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα οι δύο ηγέτες φορούσαν μάσκες και δεν αντάλλαξαν χειραψία.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία έγραψε σήμερα στον λογαριασμό του στο Twitter ότι είναι σε καραντίνα και θα κάνει τεστ για κορονοϊό μετά την επαφή που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν αυτή την εβδομάδα.

Σε καραντίνα μπαίνει και ο Ξαβιέ Μπετέλ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, εξαιτίας της συμμετοχής του στη Σύνοδο Κορυφής. «Μετά τη συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αποφάσισα προληπτικά να αυτοπεριοριστώ, έως ότου λάβω το αποτέλεσμα του τεστ για να προστατεύσω τους ανθρώπους γύρω μου. Δεν έχω συμπτώματα και συνεχίζω να εκτελώ πλήρως τα καθήκοντά μου», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Αρνητική στο τεστ και η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία δεν θα μείνει σε καραντίνα, όπως ανακοίνωσε η καγκελαρία. «Η καγκελάριος υπεβλήθη σε τεστ μερικές ημέρες μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στο πλαίσιο ελέγχου ρουτίνας. Η Γερμανίδα καγκελάριος στέλνει στον Γάλλο πρόεδρο τις καλύτερες ευχές της για ταχεία ανάρρωση».

Από την πλευρά της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν θα αυτοαπομονωθεί παρά το γεγονός ότι συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο.

Για προληπτικούς λόγους τέθηκε σε αυτοαπομόνωση και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, που «ενημερώθηκε από τις γαλλικές αρχές ότι δεν θεωρείται στενή επαφή. Υποβάλλεται σε εξετάσεις τακτικά και διαγνώστηκε αρνητικός την Τρίτη».

Στη συνέχεια Πορτογάλος πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα, μπήκε σε καραντίνα και ακύρωσε επίσημα ταξίδια του. Ούτε εκείνος παρουσιάζει συμπτώματα και αναμένει το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υπεβλήθη σήμερα, το οποίο ήταν προγραμματισμένο ενόψει της επίσκεψής του στο Σάο Τομέ και Πρίνσιπε και στη Γουινέα-Μπισάου.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Ιρλανδία

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Οι ακτιβιστές στο Τρίνιτι ζητούν από το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας να διακόψει τους δεσμούς…