Ο Λοβέρδος πήρε… «ιδέα» για τις παρακολουθήσεις από τον Γιώργο Μελιγγώνη (video)

«Λέτε να επιμείνω δι' αυτού του τρόπου; Ας το κάνω, θα το κάνω. Μου δίνετε μια ιδέα, θα το κάνω», είπε στον δημοσιογράφο που του έπαιρνε συνέντευξη

Ανδρέας Λοβέρδος Κοινοβουλευτικός ακτιβισμός από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ 2 15 screenshot

Λύσεις υπάρχουν για όλα τα προβλήματα αν και ενίοτε η πηγή τους δεν είναι η πλέον αναμενόμενη.

Κορυφαίο παράδειγμα η χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του Κόντρα, o βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, όπου φαίνεται πως μια ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Μελιγγώνη, έγινε αφορμή να ανοιχτεί μπροστά του ένα… ολοκαίνουριο νομικό εργαλείο που θα τον βοηθήσει να μάθει αν έχει παρακολουθηθεί από την ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα, όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν ακολουθεί την ίδια τακτική που ακολούθησε και Αλέξης Τσίπρας ώστε να μάθει με θεσμικό τρόπο και άμεσα από την ΑΔΑΕ αν παρακολουθούνταν το τηλέφωνό του, ο κ. Λοβέρδος φάνηκε να χάνει τα λόγια του, μιλώντας αρχικά για νομικές δυσκολίες. Ωστόσο, στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι η… «ιδέα» του Γιώργου Μελιγγώνη ήταν καλή και ότι θα την εφαρμόσει.

Ο διάλογος ήταν ο εξής:

Γιώργος Μελιγγώνης: Είπατε πριν “αγανακτώ”.

Ανδρέας Λοβέρδος: Δε θα μάθω ποτέ

ΓΜ: Ο κ. Τσίπρας άνοιξε έναν δρόμο. Αφ’ης στιγμής ο νόμος μιλάει για υποχρέωση ενημέρωσης σε υπ. Δικαιοσύνης, πρόεδρο Βουλής και πολιτικούς αρχηγούς, μπορείτε να αξιώσετε από τον πρόεδρό σας να ζητήσει από τον κ. Ράμμο να στείλει το αντίστοιχο χαρτί που έστειλε ο κ. Τσίπρας με το κινητό σας και υποχρεούται η ΑΔΑΕ να ελέγξει αν το κινητό σας υπήρξε παγιδευμένο, έτσι δεν είναι;

ΑΛ: Δεν το ξέρω αυτό αν είναι έτσι και αν ο νόμος το προβλέπει…

ΓΜ: Ό,τι έκανε ο κ. Τσίπρας. Εσείς ως θύμα θα το μάθετε σε τρία χρόνια. Τον αρχηγό σας πρέπει να τον ενημερώσει ASAP που λένε και στο χωριό μου.

ΑΛ: Μου είπαν ότι “δεν έχω δικαίωμα να σας πω αλλά έχω δικαίωμα να ελέγξω. Μετά εκδόθηκε η γνωμάτευση του εισαγγελέα του ΑΠ και τότε μου είπε ότι δεν μπορώ να σας πω, πρέπει να αποφασίσει το όργανο, τέλος πάντων… απάντηση δεν πήρα. Λέτε να επιμείνω δι’ αυτού του τρόπου; Ας το κάνω, θα το κάνω. Μου δίνετε μια ιδέα, θα το κάνω!

Αναμένουμε λοιπόν…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη