Newsroom

Newsroom

Ο Λάνθιμος στους 20 πιο ανερχόμενους σκηνοθέτες των "New York Times" (βίντεο)

Στη Λίστα των «New York Times» με τους 20 πιο ανερχόμενους σκηνοθέτες συμπεριλαμβάνεται ο Γιώργος Λάνθιμος, ο βραβευμένος σκηνοθέτης των…

lanthimos

Στη Λίστα των «New York Times» με τους 20 πιο ανερχόμενους σκηνοθέτες συμπεριλαμβάνεται ο Γιώργος Λάνθιμος, ο βραβευμένος σκηνοθέτης των ταινιών «Κυνόδοντας» κι «Άλπεις». Όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα, ο κόσμος των φιλμ του είναι πολύ παράξενος, αλλά εύκολα αναγνωρίσιμος. «Δεν είναι ο χώρος της φαντασίας ή της αλληγορίας, αλλά μια ζώνη πιθανοτήτων ιδωμένη από μια άλλη γωνιά από αυτό που ονομάζουμε πραγματικότητα», επισημαίνουν οι «New York Times».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως μολονότι η πολιτική και οικονομική καταστροφή της χώρας του δεν εμφανίζονται άμεσα στις ταινίες του, ο Λάνθιμος είναι μέρος μιας γενιάς ελλήνων σκηνοθετών που στάθηκαν όρθιοι μόνοι τους σε μια περίοδο τρομακτικής κρίσης. «Η εσωτερική, σχεδόν ερμητική ατμόσφαιρα των ταινιών του ισορροπείται από ένα χιουμοριστικό, κοσμοπολίτικο πνεύμα, ένα μελαγχολικό ανθρωπισμό κι από μια αίσθηση του κινηματογράφου ως ενός κοινού εγχειρήματος», σημειώνεται από τους «New York Times», οι οποίοι κάνουν αναφορά και στο «Lobster» («Αστακός»), στην πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Λάνθιμου.

Διαβάστε το ρεπορτάζ των “New York Times”.

Δείτε πώς σχολιάζει (στα αγγλικά) ο Λάνθιμος τη δυσκολία να κάνεις ταινίες στην Ελλάδα της κρίσης:

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…