Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο μακρύς κατάλογος των εκτελέσεων και οι "μυστηριώδεις θάνατοι"

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αποδείξει πολλές φορές πως είναι ένας αδίστακτος ηγέτης που πατά επί πτωμάτων αδιαφορώντας ακόμη και για τους συγγενικούς δεσμούς.

58b574541dc5240c158b47ce

Απόδειξη αποτελεί η εκτέλεση του θείου του το 2013. Ωστόσο, ο κατάλογος των εκτελέσεων δεν σταματάει εκεί ενώ πολλοί του καταλογίζουν και τη δολοφονία του 45χρονου Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του.

Έχει τύχει, πάντως, να αποδειχθούν και εσφαλμένες, όπως στην περίπτωση του Ρι Γιονγκ Γκιλ, αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας που υποτίθεται ότι εκτελέστηκε τον Φεβρουάριο του 2016, αλλά τελικά εμφανίστηκε ζωντανός τρεις μήνες μετά.

ΚΙΜ ΓΟΥΟΝ ΧΟΝΓΚ

Πρόκειται για τον υπουργό Κρατικής Ασφάλειας ο οποίος θεωρείτο ένας απ’ τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Βορειοκορεάτη δικτάτορα.

Στα μέσα Ιανουαρίου, ωστόσο, αποπέμφθηκε απ’ το πόστο του και από τετράστερος στρατηγός υποβιβάστηκε σε αντιστράτηγο λόγω «διαφθοράς» και «κατάχρησης εξουσίας», όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού Υπουργείου Επανένωσης.

Ο Κιμ Γουόν Χονγκ παραμένει -προς το παρόν- στη ζωή, αλλά πολλοί άλλοι υπουργοί που περιέπεσαν σε δυσμένεια, το πλήρωσαν με τη ζωή τους.


ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΤΖΙΝ

Ο Κιμ Γιονγκ Τζιν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, λέγεται ότι οδηγήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στο εκτελεστικό απόσπασμα επειδή δεν στάθηκε προσοχή σε μια επίσημη εκδήλωση!


ΡΙ ΓΙΟΝΓΚ ΤΖΙΝ ΚΑΙ ΧΟΥΑΝΓΚ ΜΙΝ

Ο υφυπουργός Παιδείας Ρι Γιονγκ Τζιν εκτελέστηκε, επειδή -όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ στη Σεούλ- αποκοιμήθηκε σε μια συνεδρίαση παρόντος του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο πρώην υπουργός Γεωργίας Χουάνγκ Μιν κατηγορήθηκε, σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική εφημερίδα “JoongAngIlbo”, ότι μηχανεύτηκε και διέδωσε σχέδια που απειλούσαν τη θέση του Κιμ Γιονγκ Ουν ως επικεφαλής του κράτους. O τελευταίος διέταξε την εκτέλεση των δύο υπουργών του με αντιαεροπορικά πυρά τον Αύγουστο του 2016!

ΧΙΟΝ ΓΙΟΝΓΚ ΤΣΟΛ

Ο Χιον Γιονγκ Τσολ, ανέλαβε το 2014 το χαρτοφυλάκιό του ως υπουργός Άμυνας και εκτελέστηκε στις 30 Απριλίου ενώπιον εκατοντάδων κυβερνητικών στελεχών με την κατηγορία της «ασέβειας και της απιστίας».

Στην ετυμηγορία του το καθεστώς ανέφερε ότι οι απόψεις του Χιον Γιονγκ Τσόλ έρχονταν σε αντίθεση με εκείνες του Κιμ Γιονγκ Ουν, ότι του αντιμίλησε κι ότι αποκοιμήθηκε στη διάρκεια στρατιωτικής εκδήλωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων και στη δική του εκτέλεση χρησιμοποιήθηκε αντιαεροπορική συστοιχία.

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΙΑΝΓΚ ΣΟΝΓΚ ΤΑΕΚ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν διστάζει να εκτελεί όμως ακόμη και μέλη της ίδιας του της οικογένειας, όταν θεωρεί ότι στέκονται εμπόδιο στο δρόμο του.

Μετά το θάνατο του αδελφού του, του Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο Γιανγκ Σονγκ Τάεκ στάθηκε ως μέντορας στο πλευρό του ανιψιού του. Τη θέση του, όμως, ως δεύτερου ισχυρότερου άνδρα της χώρας κατάφερε να την κρατήσει μόνον μέχρι το Δεκέμβριο του 2013. Ο ανιψιός του τον κατηγόρησε για έσχατη προδοσία και η τιμωρία που όρισε για τον θείο του ήταν: θάνατος.


ΚΙΜ ΚΙΟΝΓΚ ΧΟΥΪ

Μετά την εκτέλεση του θείου του ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να διέταξε την εσχάτη των ποινών και για τη θεία του. Τον Μάιο του 2014 ένας Βορειοκορεάτης που αυτομόλησε στη Δύση πληροφόρησε το CNN για τα μυστικά σχέδια εξόντωσης της Κιμ Κιονγκ Χούι με δηλητήριο. Το περιοδικό Time χαρακτήρισε πρόσφατα εσφαλμένη αυτή την πληροφορία. Αλλά μέχρι στιγμής η θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν παραμένει άφαντη.


Ο ΣΑΝΓΚ ΧΟΝ

Μετά το θείο του ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε την άνοιξη του 2015 την εκτέλεση και έντεκα στενών συνεργατών του, μεταξύ των οποίων και του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας. Σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική εφημερίδα “Chosun Ilbo” οι δήμιοι έκαψαν ζωντανό τον Σανγκ Χον με φλογοβόλο.

ΚΙΜ ΤΣΟΛ

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κατηγορήθηκε ότι τόλμησε να καταναλώσει αλκοόλ την περίοδο του εθνικού πένθους για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Κι η τιμωρία του; Φυσικά ο θάνατος!

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.