Ο Κικίλιας εκθέτει Μητσοτάκη, Γεραπετρίτη, Γεωργιάδη

Στο πλαίσιο μια συνέντευξης στο ΑΠΕ  ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αφήνει εκτεθειμένο τον Πρωθυπουργό  και δυο -τουλάχιστον- υπουργούς, σε ό,τι αφορά τον τόπο που αντιμετωπίζουν την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

NewsRoom 11/04/2021 | 16:39

 Λέει επί λέξει:

«Το τι θα γίνει το Πάσχα δεν έχει ακόμα συζητήσει από την Επιτροπή. Όταν έρθει η ώρα θα εξετάσει τα δεδομένα και θα εισηγηθεί αναλόγως. Και έχω συνειδητά επιλέξει εδώ και έναν χρόνο να μην μπαίνω “στα χωράφια της”».

Το καρφί πάει κατευθείαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη που όχι μόνο χειραγωγεί την επιτροπή, ο ίδιος ή δια του Γ. Γεραπετρίτη, αλλα και την εκβιάζει λέγοντας δημόσια ότι μπορεί να αποφασίσει ελεύθερα, αλλά να έχει υπόψη το κόστος των αποφάσεων της στο εμπόριο. 

Πιάνει όμως και όσους υπουργούς προκαταλαμβάνουν, ή προσπαθούν να επηρεάσουν, τις αποφάσεις της Επιτροπής -όταν δεν την… καταγγέλλουν-  με προεξάρχοντα τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Όταν ο αρμόδιος υπουργός Υγείας δηλώνει το σεβασμό της στην αυτονομία  της Επιτροπής, δεν χρειάζεται να πει περισσότερα για να καταλάβουν όλοι  ότι καταγγέλλει όσους την παραβιάζουν.

Πηγή: Anoixtoparathyro