Κασσελάκης για όσους αποχώρησαν: «Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια εναντίον των ψηφοφόρων τους»

Επίθεση προς τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο πρόεδρος του κόμματος

6043888

Την πρώτη του ομιλία προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποχώρηση των «6+6», έκανε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα πρώην, πλέον, μέλη του κινήματος.

Πιο συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι οι αποχωρήσαντες έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια εναντίον των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι η ηθική παρουσία του κόμματος θα είναι ακόμα 47 βουλευτές.

Πιο αναλυτικά όσα ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης

«Μπορεί σήμερα να βλέπετε λιγότερους συναδέλφους στην αίθουσα, και να σας φαίνεται πρωτόγνωρο. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την αίθουσα κάποτε είχε 149 Βουλευτές. Μετά είχε 145. Μετά 86. Μετά 71. Και τέλος 47. Με άλλα λόγια, χάσαμε το 68% της Κοινοβουλευτικής μας δύναμης μέσα σε 9 χρόνια.

Η ηθική μας Κοινοβουλευτική Παρουσία είναι και θα είναι 47 Βουλευτές -διότι αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός. το ότι μερικοί δεν σεβάστηκαν τον Κώδικα Δεοντολογίας που συνυπέγραψαν για να παραδώσουν τις έδρες τους. Το ότι για μήνες δεν βγήκαν μια φορά στα κανάλια να κατηγορήσουν τις ύβρεις του συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια εναντίον των ίδιων των ψηφοφόρων που τους ανέδειξαν σε βουλευτές. Το ότι βάζουν τη φιλοδοξία πάνω από την κοινωνία.

Η αλήθεια είναι με το μέρος μας. Απλώς καμιά φορά, η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους»

Για τον Βασίλη Βασιλικό

​Με αναφορά στον Βασίλη Βασιλικό ξεκίνησε την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ o Στέφανος Κασσελάκης, που εκτός από σπουδαίος συγγραφέας «ήταν και ο σύντροφός μας». Η ΚΟ τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Β. Βασιλικού που είχε τιμήσει τα έδρανα της Βουλής.

«Η πανίσχυρη προπαγάνδα της ΝΔ κατάφερε να κολλήσει στον ΣΥΡΙΖΑ πολλές “ρετσινιές” τα τελευταία χρόνια», είπε και ανέφερε μερικές «εναντίον της αριστείας», «εναντίον των χαμηλών φόρων», «μπαχαλάκηδες» κ.ά.

Για την επιστολική ψήφο είπε ότι δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης και ζήτησε απαντήσεις και εξειδίκευση για το πώς θα εφαρμοστεί.

Αναφέρθηκε στην Παλαιστίνη και ζήτησε να επιστραφούν όλοι οι όμηροι και να σταματήσουν οι ισραηλινοί εποικισμοί. Τάχθηκε υπέρ των δύο κρατών για την ασφάλεια και των δύο λαών, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση που ψήφισε «παρών» στον ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός.

Στην υπόθεση των Γλυπτών είπε ότι ενώ αποδοκίμασε αμέσως την πράξη του βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, τάχθηκε κατά της αλλαγής θέσης του κ. Μητσοτάκη που συζητάει για «δανεισμό». Και αυτό είναι διαφορετικό από την εθνική θέση ότι τα Γλυπτά μας ανήκουν. «Δεν μπορείς να δανείσεις κάτι στον ιδιοκτήτη του», τόνισε.

Για τα κόκκινα δάνεια μίλησε για αναποτελεσματικές ρυθμίσεις από τον κ. Μητσοτάκη και είπε ότι οι δανειολήπτες «θα βιώσουν πλήρη ανασφάλεια στην πρώτη κατοικία».

Θύμισε το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα με την Αναπτυξιακή Τράπεζα και τον νόμο Κατσέλη. Πρότεινε λύσεις με κούρεμα των κόκκινων δανείων μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

 

Θήβα: Σοκάρουν οι γονείς του μωρού που βρέθηκε νεκρό – «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» (video)

profile player 960x540 2

Θήβα: Σοκάρουν οι γονείς του μωρού που βρέθηκε νεκρό – «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» (video)

«Το έβαλα εκεί και άρχισα να προσπαθώ να του δώσω οξυγόνο», ανέφερε ο πατέρας του…

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής