Ο Καρατζαφέρης "αποκαλύπτει" πως είχε προτείνει στον Παπαδήμο την δημιουργία "Plan B"

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποκάλυψε ότι είχε προτείνει ο ίδιος από το Νοέμβριο του 2011 στον Λουκά Παπαδήμο να δημιουργηθεί plan B.

NewsRoom 08/07/2016 | 20:59

Ο τότε εταίρος της κυβέρνησης Παπαδήμου, πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, είπε ότι τον Νοέμβριο του 2011 παρουσία των Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Παπανδρέου πρότεινε στον πρωθυπουργό plan B, προκειμένου «να είμαστε έτοιμοι αν συμβεί κάτι».

«Τους είπα <ρε παιδιά μήπως πρέπει να φτιάξουμε μία ομάδα να μελετήσει ένα plan B να είμαστε έτοιμοι αν συμβεί κάτι;>» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Καρατζαφέρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Λουκάς Παπαδήμος, απάντησε ότι «μόνο να το αποφασίσουμε θέλουμε 6-9 μήνες να το υλοποιήσουμε. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να γίνει τίποτα».

Στη συνέχεια ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ, είπε: «Λέω, ακόμα περισσότερο, αν χρειαζόμαστε 6-9 μήνες ας έχουμε κάνει τα προκαταρκτικά μήπως χρειαστεί, μήπως μας επιβάλουν να φύγουμε, μήπως βρεθούμε στο κενό. Μην βρεθεί 9 μήνες χωρίς νόμισμα η χώρα. Κι έγινε μία συζήτηση».

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας, σχετικά με το ερώτημα ποιοι ήταν παρόντες, σημείωσε: «Σαμαράς, Παπανδρέου, εγώ και ο κ. Παπαδήμος. Ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν, προσετέθη στην παρέα αυτή λίγο αργότερα, μετά από μερικές ημέρες. Οι άλλοι δύο δεν είδα να παίρνουν θέση. Τότε δεν κατάλαβα γιατί δεν πήραν θέση σε αυτή τη συζήτηση που έγινε. Και το εξήγησαν εν συνεχεία: από τις προσδοκίες που είχε ο καθένας για την προσωπική του εξέλιξη, αλλά ο Παπαδήμος ήταν προετοιμασμένος. Έδωσε μία απάντηση που σαφώς είχε μελετήσει το θέμα. Είπε χρειάζομαι 6-9 μήνες από την ώρα που θα το αποφασίσουμε και γι’ αυτό είπα εγώ ας γίνει η επιτροπή και ας προετοιμαστούμε να θέλουμε το λιγότερο δυνατό διάστημα. Αυτό ήταν το plan B που είχαμε εισηγηθεί τότε στην κυβέρνηση Παπαδήμου».

ΑΑπό την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας επίσης στον ίδιο ραδιοσταθμό, σημείωσε ότι αυτό που λέει ο Καρατζαφέρης «είναι ότι ο ίδιος είχε προτείνει κάποια στιγμή σε μια συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στήριζαν την κυβέρνηση Παπαδήμου να εκπονηθεί ένα σχέδιο σε περίπτωση ανάγκης», επισημαίνοντας ότι «ο κ. Παπαδήμος είπε ότι τέτοιο σχέδιο απαιτεί πολλούς μήνες», και τόνισε: «Δεν ήμουν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ήμουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών. Δεν έγινε καμία συζήτηση, δεν θα μπορούσε να γίνει καμία συζήτηση απόντος του υπουργού Οικονομικών και του Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος, γιατί τα θέματα αυτά είναι κατ’ εξοχήν ζητήματα υπουργείου Οικονομικών και ΤτΕ».