Newsroom

Newsroom

Ο Κάμερον απειλεί με λουκέτο τον Guardian για τις αποκαλύψεις του

Με απειλές για λήψη μέτρων ώστε να σταματήσει η δημοσίευση «βλαπτικών διαρροών» του Έντουαρντ Σνόουντεν απείλησε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ…

Με απειλές για λήψη μέτρων ώστε να σταματήσει η δημοσίευση «βλαπτικών διαρροών» του Έντουαρντ Σνόουντεν απείλησε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, καλώντας τον Τύπο να «αρχίσει να συμπεριφέρεται πιο υπεύθυνα».

«Αν οι εφημερίδες δεν επιδείξουν κάποια κοινωνική υπευθυνότητα η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής με σταυρωμένα τα χέρια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κάμερον, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του Guardian που έχουν κουνησει συθέμελα το παγκόσμιο πολιτικο – διπλωματικό στερέωμα.

Στις εν λόγω αποκαλύψεις ο Guardian έκανε λόγο για τις δραστηριότητες της βρετανικής υπηρεσίας υποκλοπών και τη συνεργασία της με την αμερικανική NSA έχουν φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση τη βρετανική κυβέρνηση και έχουν προκαλέσει την οργή πολλών βουλευτών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος του Κάμερον.

«Δεν θέλω να καταφύγω δικαστικές εντολές, παύση έκδοσης ή άλλα σκληρότερα μέτρα. Πιστεύω πως είναι πολύ καλύτερα να απευθυνθώ στην αίσθηση κοινωνικής ευθύνης των εφημερίδων», πρόσθεσε κυνικά ο Ντέβιντ Κάμερον, καταργώντας κάθε έννοια ελευθεροτυπίας.

Διαβάστε εδώ το θέμα στη βρετανική εφημερίδα