Newsroom

Newsroom

Ο καλός, ο κακός και ο Μπαλτάκος

Του Φέλιξ Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς Μπαλτάκο;Ή για να το διατυπώσω πιο πολιτικά,πώς θα πορευτούν τις επόμενες μέρες…

foto

Του Φέλιξ

Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς Μπαλτάκο;Ή για να το διατυπώσω πιο πολιτικά,πώς θα πορευτούν τις επόμενες μέρες τα κόμματα χωρίς Μπαλτάκο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ,φαίνεται να εκφράζει μια μάλλον ξεκάθαρη θέση που αντιμετωπιζει τον Μπαλτάκο,όχι ως τον κακό του Μαξίμου,αλλά ως το Μαξίμου το ίδιο.”Δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου,υπάρχει θέμα Σαμαρά”,ξεκαθαρίζει.Ο Μπαλτάκος δεν ήταν αστοχία υλικού,εξέφραζε τις αντιλήψεις του Σαμαρά,τις πεποιθήσεις του και τις εντολές του.Οι εντολές ήταν σαφείς,να υπάρχει δίαυλος επικοινωνία μεταξύ των διαμερισμάτων της κατά Καρατζαφέρη πολυκατοικίας,με ζητούμενο την εξουσία και την αποτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έγραψε στο twitter ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα,Νίκος Παππάς: «ακόμη και οι μύγες πετούν εντολή Σαμαρά,αλλά ο Μπαλτάκος έδρασε μόνος του»

Στη ΝΔ,τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.Κατ αρχήν ο Σαμαράς πέρα από το πολιτικό,έχει υποστεί ένα προσωπικό πλήγμα.Τον εξέθεσε ο άνθρωπος ο οποίος ήταν κάτι μεταξύ κομματικού κέρβερου και ψυχαναλυτή σε ώρες αναποφασιστικότητας.Ο Μπαλτάκος τον συμβούλευε,τον αναπτέρωνε,τον επιβεβαίωνε «εθνικά» και του θύμιζε πως ο εχθρός είναι η Αριστερά και κανένας άλλος. Ο Μπάλτάκος είχε αναλάβει και το θρησκευτικοκατανυκτικό μάνατζμεντ.Δεν υπάρχει φωτογραφία με το Σαμαρά να ανάβει κεριά,να σταυροκοπιέται,να ψέλνει,που να μην έχει στο background τον Μπαλτάκο όπως τον Μητσάρα οι παλιές αθλητικές φωτογραφίες.Οι επικλήσεις όμως στην Παναγία,όχι μόνο δεν είχαν ιδιαίτερο αποτέλεσμα,αλλά ο Μπαλτάκος ξεφτύλισε το Σαμαρά κάτω από εννιά παρακαλώ εικόνες τις οποίες τράβηξε η κρυφή κάμερα του Κασιδιάρη.

Ο Σαμαράς θα επιχειρήσει να ξεφύγει από το Μπαλτάκος gate,αντιπαραθέτοντας στην τραγική εσωτερική κατάσταση,την «επιτυχία» στην Οικονομία. Η έξοδος στις αγορές,οι αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης και φυσικά η άφιξη της αυτοκράτειρος Μέρκελ,θα χρησιμοποιηθούν για να ξεχαστεί ο Μπαλτάκος. Φαίνεται ωστόσο πως στο εσωτερικό της ΝΔ θα την πληρώσουν οι Φαήλοι και τα ακροδεξιά εξαπτέρυγα του Σαμαρά οι οποίοι εκ των πραγμάτων θυμίζουν Μπαλτάκο.Έτσι μάλλον θα τύχουν απομάκρυνσης από το στενό κύκλο του Σαμαρά,με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε γκρίνια και ροκάνισμα.

Στο εσωτερικό της ΝΔ,θα εκφραστεί ένα είδος πολιτικής σχιζοφρένειας με τύπους όπως ο Άδωνις που από την μία μεριά θα υποστηρίζουν πως ο Μπαλτάκος φταίει για όλα,αλλά από την άλλη θα εκφράζουν το θαυμασμό τους στο πρόσωπό του.Κερδισμένη φαίνεται να είναι η καραμανλική ΝΔ,που βλέπει το Σαμαρά να τρώει τα μούτρα του στα ακροδεξιά βράχια μια κυβερνητικής παραλίας με συμβούλους μασέρ του Σαμαρά.Ένα άγχος που διατρέχει το κουρασμένο σώμα Σαμαρά,είναι μήπως η υπόθεση Μπαλτάκου επεκταθεί σε αποκαλύψεις για παραδικαστικό σκάνδαλο.Οι συνεργάτες του γραφείου Μπαλτάκου,φαίνεται περιέργως να έχουν ως πελάτες πολλούς επώνυμους υπόδικους οι οποιοι βρέθηκαν σε άσχημη νομική θέση και ξαφνικά επέλεξαν να εμπιστευτούν τους πρώην συνεργάτες του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης.

Στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.Ο Βενιζέλος για λόγους προσωπικής επιβεβαίωσης αλλά και πολιτικής ανυπαρξίας,παίρνει για μια ακόμη φορά πάνω του το ξέπλυμα του Σαμαρά.Εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του Σαμαρά να μιλήσει δημόσια για όσα συμβαίνουν,παίζει το ρόλο του πρωθυπουργού όπως κάποιος συλλέκτης με αυτοκίνητα μινιατούρες παίζει με το ομοίωμα μιας Φεράρι που ποτέ δεν θα έχει στην πραγματικότητα. Οι υπηρεσίες που προσφέρει στο Σαμαρά δεν είναι μόνο πολιτικές εκδουλεύσεις για τις οποίες θα ζητήσει αντάλλαγμα,αλλά και ψυχολογική ανάγκη του για επιβεβαίωση. Σε πολιτικό επίπεδο,ο Βενιζέλος και οι πέντε ακόλουθοί του στο ΠΑΣΟΚ,αναλαμβάνουν να ενοχοποιήσουν το ΣΥΡΙΖΑ γιατί πιστεύει τους Χρυσαυγίτες αλλά και γιατί νομιμοποιεί καταγγελίες από παράνομο υλικό καταγραφής.Ο Βενιζέλος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη νομική του φύση που παράγει νομικούς σοφισμούς για να καλύψει καταστάσεις.Με το ίδιο ακριβώς επιχείρημα,του μη νόμιμου υλικού,είχε καλύψει τη λίστα Λαγκάρντ. Το ολίγον από ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου,αναλαμβάνει τη βρώμικη δουλειά της ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ με τους «εγκληματίες». Θα αποκρύπτει βέβαια συστηματικά πως δεν είναι καταγγελίες της Χρυσής Αυγής όσα ακούστηκαν,αλλά του Μπαλτάκου,συμβούλου του πρωθυπουργού και γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου.

Είναι προφανές πως το άγχος του Βενιζέλου είναι να μην πάμε σε εκλογές,πράγμα που θα σημάνει το τέλος της πολιτικής του καριέρας αλλά κυρίως της ασυλίας του. Σε αυτό το άγχος πρέπει πλέον να προστεθεί η ανοιχτή αντιπαράθεση με τον Παπανδρέου και τους Παπανδρεικούς.

 

Η Χρυσή Αυγή φαίνεται πως κρατάει όχι μόνο βίντεο αλλά και τα κλειδιά των εξελίξεων.Είναι πολύ πιθανόν το επόμενο διάστημα,αντί να δημοσιοποιεί βίντεο,να δημοσιοποιεί απειλές για το τι περιέχουν τα βίντεο.Η γκαιμπελική αυτή μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική αφού μπορεί να πλήξει ακόμη και αυτούς που δεν έχουν σχέση με βίντεο αλλά η Χρυσή Αυγή λέει πως έχουν. Είναι αμφίβολο αν η ναζιστική οργάνωση θα εισπράξει ποσοστά από την υπόθεση Μπαλτάκου.Αυτό που καταφέρνει όμως είναι να εμφανίσει και πάλι ένα προφίλ ισχύος,αποτελεσματικότητας στην τιμωρία των «ανέντιμων» και συνομιλίας με τη λαική θέληση που μορεί να εξαργυρωθεί εκλογικά.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες,ήταν το κόμμα που έβαλαν πιο επιτακτικά το θέμα των εκλογών.Μετά τις αποχωρήσεις από το κόμμα του Καμμένου,η υπόθεση Μπαλτάκου δίνει τη δυνατότητα στον Καμμένο,να συσπειρώσει μια πολιτική κομματική ομάδα με ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και σαφή προσανατολισμό,στον αντίποδα ενός κόμματος δυσαρεστημένων από τη ΝΔ.

Στη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη,τα στελέχη του,αλλά όχι ο ίδιος,τοποθετούνται δημόσια περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα την προσωπικότητα και την διακυβέρνηση Μπαλτάκου.Ουσιαστικά δηλαδή εκθέτουν όλους εκείνους τους λόγους,που εκθέτουν τους ίδιους για την συγκυβέρνηση με τους Μπαλτάκους.

Το ΚΚΕ,ενώ το σκάνδαλο Μπαλτάκου ξύνει τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά των μελών και των φίλων του κόμματος,τηρεί τη συνηθισμένη καταγγελτική στάση της δημοκρατικής ευαισθησίας η οποία όταν τείνει να γίνει τρέχουσα πολιτική πρακτική αντιπαράθεσης,υποχωρεί μπροστά στη νομοτελεική αιτία που προτάσσει,πως «για όλα φταίει ο καπιταλισμός».Στην περίπτωση Μπαλτάκου άλλωστε,η κομμουνίστρια Λιάνα Κανέλλη,εμφανίζεται να φωτογραφίζεται χαμογελώντας με τον Μπαλτάκο,λίγο αφότου παρουσίασε το βιβλίο του.Την κυρία Κανέλλη και το κόμμα δεν την πείραξε που ο Μπαλτάκος ήταν αντικομμουνιστής από τα γεννοφάσκια του.Όχι τόσο τέλος πάντων όσο την πείραξε το γέλιο του τσογλαν-boy Τσίπρα βρε αδερφέ.

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

6210363

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι αμνηστεύει τους «καταφρονητές των νόμων…