Ο Hulk στον Άρειο Πάγο: Ποιος είναι ο… πράσινος εισαγγελέας;

Φοράει πράσινο πουκάμισο, πράσινη γραβάτα και τα συνοδεύει με πράσινη μάσκα για την Covid - Όμως, τι κάνει εκτός από το να παριστάνει τη χλωρίδα του Αρείου Πάγου;

5591146 1

Στην αρχή τον αποκαλούσαν «Πίτερ Παν» κρυφογελώντας, αλλά στη συνέχεια ένας από τους συναδέλφους του στον Αρειο Πάγο του κόλλησε το «Hulk», γιατί θεώρησε ότι ταιριάζει πιο πολύ με την ιδιοσυγκρασία και την ταραγμένη του πορεία.

Ο λόγος για τον νέο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος κυκλοφορεί στον τέταρτο όροφο του ανώτατου δικαστηρίου με πράσινη στολή εργασίας. Κυριολεκτικά όμως. Ο κ. Ντογιάκος φοράει πράσινο πουκάμισο, πράσινη γραβάτα και τα συνοδεύει με πράσινη μάσκα για την Covid. Μοιραία όποιος τον συναντήσει καθήμενο στο γραφείο του αναρωτιέται τι συμβαίνει από τη μέση και κάτω. Η αισθητική προσέγγιση του Ισίδωρου Ντογιάκου μπορεί να μην είναι συμβατή με τα συνηθισμένα εισαγγελικά πρότυπα, θυμίζει όμως σε όλους ότι είναι παναθηναϊκάκιας.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος έγινε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για να φύγει του χρόνου. Οπότε το ερώτημα είναι τι κάνει στο μεσοδιάστημα εκτός από το να παριστάνει τη χλωρίδα του Αρείου Πάγου. Εδώ οι γνώμες διίστανται καθότι ο Ντογιάκος, έχοντας μια ταραχώδη πορεία στη Δικαιοσύνη, προκαλεί αντικρουόμενες κρίσεις. Παρότι βρίσκεται σε εξέλιξη το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Ισίδωρος Ντογιάκος έχει αναλάβει την έρευνα για το πώς έμαθαν οι παρακολουθούμενοι ότι τους παρακολουθούν. Απ’ ό,τι φαίνεται δεν τον ενδιαφέρει ποιοι παρακολουθούσαν.

Ετσι, αντί να δώσει την έρευνα αυτή στην Εισαγγελία Εφετών, την άφησε να… προωθείται σε πταισματοδίκες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Σε όσα πολιτικά πρόσωπα τον συναντούν στο πλαίσιο των καθηκόντων του δηλώνει συγκλονισμένος από τις εξελίξεις αλλά παραμένει ακλόνητος στην τακτική της μπάλας στην εξέδρα (του Παναθηναϊκού, φαντάζομαι). Σε παλαιά φύλλα εφημερίδων ο Ντογιάκος περιγράφεται ως «εισαγγελέας ειδικών αποστολών». Και οι γράφοντες δεν αναφέρονται σε ερευνητικές του ιδιότητες. Ο συνάδελφός του αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής τον έχει καταγγείλει ότι επιχείρησε μαζί με την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη να παρεμποδίσουν την έρευνα για τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Λίγα χρόνια μετά τις καταγγελίες ο δικηγόρος του Βγενόπουλου παραδέχτηκε σε δίκη με τον αείμνηστο Νίκο Τσιρώνη ότι ο γιος του Ντογιάκου εργαζόταν για τις επιχειρήσεις της οικογένειας Βγενόπουλου ενόσω ο ίδιος είχε εκ των πραγμάτων εμπλοκή στην υπόθεση ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών.

Κάτι τέτοιες ιστορίες είναι που κάνουν τους συναδέλφους του Ισίδωρου Ντογιάκου και άσπονδους φίλους να τον αποκαλούν «Hulk», σε μια εποχή που ο ίδιος θα προτιμούσε να παριστάνει τον Πίτερ Παν.

* To κείμενο είναι απόσπασμα από το άρθρο της Λάικας στη στήλη Μπάμπουσκα του Documento 19/9/2022

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη