Newsroom

Newsroom

"Ο χρόνος σας τελειώνει. Το καινούριο έρχεται και κανείς δεν θα καταφέρει να το σταματήσει"

«Η πραγματική αιτία του αιτήματος της κυβέρνησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, είναι η απελπισία. Η απελπισία της κυβέρνησης μπροστά στα…

2136559

«Η πραγματική αιτία του αιτήματος της κυβέρνησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, είναι η απελπισία. Η απελπισία της κυβέρνησης μπροστά στα αδιέξοδα και τη λαϊκή δυσαρέσκεια», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή, ενώ επεσήμανε ότι «η πρόταση κατατέθηκε για να περιοριστούν οι διαρροές και να παραμείνουν στις θέσεις του οι συγκυβερνώντες. Καταθέσατε πρόταση μομφής στην επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνατε τρεις ημέρες πρόβες αντιπολίτευσης».

«Ο ελληνικός λαός δεν καταπίνει την κινδυνολογία που εξαπολύεται. Το μεγάλο δυστύχημα για εσάς είναι ότι δεν μπορείτε να αποσταθεροποιήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ, δίχως ταυτόχρονα να αποσταθεροποιείται τη χώρα. Μόνη λύση για τον τόπο είναι η πολιτική αλλαγή. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να εκπροσωπήσει τον χώρο της μεσαίας τάξης», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε αν είναι παροχολογία, για την οποία κατηγορεί η κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης , η ρύθμιση των κόκκινων δανείων, η εξασφάλιση ενός πιάτου φαγητού για τους πολίτες.  Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιγράφει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υποσχόμενη φοροαπαλλαγές. «Από τη μια υπόσχεστε ελαφρύνσεις, αλλά από την άλλη νομιμοποιείτε το ΕΝΦΙΑ», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τις εξαγγελίες περί τέλους των μνημονίων ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε παλαιότερες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, που μιλούσαν για την ανάγκη να εφεύρουμε μνημόνια, ακόμη κι αν αυτά δεν μας είχαν επιβληθεί.  «Μνημόνια δεν είναι ένας τίτλος. Είναι η κατάργηση εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων», πρόσθεσε. «Έχετε καμιά πρόθεση να μας αποδεσμεύσετε από αυτά;» αναρωτήθηκε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα μνημόνια έχουν γίνει η νέα ιδεολογία των συγκυβερνώντων.

«Υποτιμάτε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού σκίζοντας προεκλογικά τις σελίδες του μνημονίου. Όμως καταθέσατε ένα προσχέδιο προϋπολογισμού το οποίο ουσιαστικά μετατρέπει το μνημόνιο σε καθεστώς αορίστου χρόνου. Υπόσχεστε φοροελαφρύνσεις και φέρνετε φόρους 2 δισ.», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας, ενώ χαιρέτησε την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για μείωση των αντικειμενικών αξιών, προσθέτοντας όμως ότι αυτό πρέπει να πλαισιωθεί από την προστασία από τους πλειστηριασμούς, ιδίως αυτούς της πρώτης κατοικίας.

«Είστε στη στρατηγική του υπάκουου μαθητή που καρφώνει τον συμμαθητή του στη δασκάλα όταν αυτός δεν τηρεί την τιμωρία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για την πολιτική της κυβέρνησης να στηρίζει τόσο σθεναρά τη γερμανική πολιτική, έναντι αυτών της Γαλλίας και της Ιταλίας. «Μόνο η Μέρκελ και ο Σαμαράς συμφωνούν ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο», επεσήμανε. «Τι θα διαπραγματευτείτε για το χρέος κ. Σαμαρά όταν συμφωνείτε σε όλα με την κ. Μέρκελ» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.

«Δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Ζητάμε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Ζητάμε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ρήτρα αποπληρωμής για το υπόλοιπο», υπογράμμισε. Μίλησε παράλληλα για αδιέξοδη και διχαστική πολιτική από την πλευρά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ τόνισε ότι όλα τα κόμματα, με διαφορετικό ενδεχομένως σκεπτικό το καθένα, είναι αποφασισμένα να μην στηρίξουν την όποια πρόταση για την Προεδρεία της Δημοκρατίας. «Δεν θα δείτε ούτε με τα κιάλια τον πολυπόθητο αριθμό που προβλέπει το Σύνταγμα για τον ΠτΔ».

«Θα κρατάτε δέσμια τη χώρα σ’ ένα τεταμένο κλίμα; Είναι αυτό το σχέδιό σας, μόνο και μόνο για να μείνετε ένοικοι στο Μαξίμου για ακόμη τέσσερις μήνες;» είπε ο κ. Τσίπρας προκαλώντας την αντίδραση των κυβερνητικών βουλευτών. «Συναίνεση 180 βουλευτών από την παρούσα Βουλή δεν μπορεί να υπάρξει. Μια τέτοια συναίνεση, ισοδυναμεί με συναίνεση στη συνέχεια της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων» πρόσθεσε, καλώντας όλους τους βουλευτές να πράξουν για το καλό της χώρας. «Μπορεί να φανταστεί κανείς την Ελλάδα και χωρίς εσάς στις κυβερνητικές καρέκλες» είπε.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε ακόμη για αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. «Μέχρι και δικοί σας βουλευτές προτείνουν κυβέρνηση ειδικού σκοπού, χωρίς εσάς κ. Σαμαρά στο τιμόνι. Πώς θα πάτε έτσι να διαπραγματευτείτε;», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας. «Ο χρόνος σας τελειώνει το αργότερο σε τέσσερις μήνες. Πώς θα έχετε κύρος; Με ποιο κύρος, με ποια διαπραγματευτική θα μπορούσε οποιαδήποτε κυβέρνηση να διεκδικήσει μια καλύτερη συμφωνία για τη χώρα;», διερωτήθηκε. «Οποιαδήποτε απόφαση δεν θα έχει τη συναίνεσή μας δεν θα γίνει αποδεκτή από εμάς», ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βάλει την υπογραφή του σε καμιά συμφωνία που θα περιλαμβάνει τη συνέχιση της λιτότητας.

«Δεν αρνηθήκαμε τη συνεννόηση. Αλλά έχουμε μπροστά μας έναν πρωθυπουργό που απαξιώνει όχι μόνο την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά απαξιώνει το ίδιο το Κοινοβούλιο» κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας. «Μην επιμείνετε στην αδιέξοδη τακτική» είπε απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές. «Δώστε τη δυνατότητα στον λαό μας να αποφασίσει. Φανείτε θαρραλέοι. Αφού διαπιστώσετε ότι δεν έχετε στη Βουλή τον αριθμό των 180 για την εκλογή του ΠτΔ, προχωρήστε έγκαιρα στη λαϊκή ετυμηγορία», είπε.

«Λέμε εκλογές τώρα. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Διεκδικούμε με τον λαό στο προσκήνιο μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για την πατρίδα μας. Ζητούμε εκλογές για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Η αλλαγή και η ανατροπή έχουν ήδη δρομολογηθεί. Το καινούριο έρχεται και κανείς δεν θα καταφέρει να το σταματήσει. Η πραγματική Δημοκρατία και οι κανόνες θα επιστρέψουν στην πατρίδα μας. Θα ξημερώσει μια καλύτερη ημέρα για τον τόπο. Η Ελλάδα του αύριο θα είναι μια κοινωνία δίκαιη και δημοκρατική» κατέληξε ο κ. Τσίπρας. 

 

 

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet