Newsroom

Newsroom

Ο γάλλος υπουργός Οικονομίας απειλείται με αποπομπή γιατί τόλμησε να κριτικάρει τη Μέρκελ

Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ ανακλήθηκε με αυστηρότητα στην τάξη από συνεργάτες του γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, ο…

montebour

Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ ανακλήθηκε με αυστηρότητα στην τάξη από συνεργάτες του γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, ο οποίος εκτιμά ότι ο υπουργός «υπερέβη τα εσκάμμένα» με την κριτική του σε σχέση με την οικονομική πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης.

Ο κ. Μοντεμπούρ κάλεσε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες σε στροφή στην οικονομική πολιτική, την οποία κρίνει ιδιαίτερα περιοριστική και βασισμένη στη λιτότητα. Επιτιθέμενος στη γερμανική Δεξιά, τόνισε ότι ο ίδιος έχει προτείνει συγκεκριμένα βήματα ώστε η Ευρωζώνη να βγει από τον κύκλο της αρνητικής ή και «ασθενικής» ανάπτυξης.

Οι νέες δηλώσεις του σοσιαλιστή υπουργού έγιναν ενώπιον υποστηρικτών των Σοσιαλιστών, στην εκλογική του περιφέρεια, με αφορμή τοπική εορτή. Σύμφωνα με κύκλους του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, «δεν μπορεί ο υπουργός Οικονομίας να εκφράζεται υπό τέτοιους όρους για την οικονομική γραμμή της κυβέρνησης ούτε για έναν τόσο σημαντικό εταίρο της Γαλλίας, όπως η Γερμανία».

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να δράσει, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο κύκλοι του πρωθυπουργικού γραφείου, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η αποπομπή του κ. Μοντεμπούρ.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…