Newsroom

Newsroom

Ο φοβισμένος Σαμαράς αρνείται να αντιμετωπίσει δημοσιογράφους

Γράφει ο Τάσσος Ιωάννου, φοιτητής του Πανεπιστημίου Laval

samaras 75

Γράφει ο Τάσσος Ιωάννου, φοιτητής του Πανεπιστημίου Laval

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε μια παράσταση χωρίς προηγούμενο στο μουσείο Μπενάκη, προκειμένου να μας ενημερώσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι μέχρι το 2020 η Ελλάδα θα είναι κάτι μεταξύ Σουηδίας, Μονακό και Ντουμπάι.

Και τι δεν υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός. Από θέσεις εργασίες, μέχρι μαρίνες όπου τα μεγάλα κότερα θα μπορούν να ξεχειμωνιάζουν, εκμετάλλευση του ποιοτικού νερού που διαθέτει η χώρα μας και πολλά ακόμη, τα οποία μικρή σημασία έχει να αναφέρουμε.

Η παράσταση όμως που έστησε προχθές ο πρωθυπουργός με το επιτελείο του να παρακολουθεί και να χειροκροτεί με πάθος τις εξαγγελίες, δεν ήταν τίποτα παραπάνω, από μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το φόβο του και να πείσει έστω και κάποιους τελευταίους να στηρίξουν τον ίδιο και τις πολιτικές του.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός, ότι δεν θέλησε, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα να παραχωρήσει μια διακαναλική συνέντευξη και να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων; Ο Αντώνης Σαμαράς, είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που ποτέ του δεν μπήκε στη διαδικασία να συμμετάσχει σε μια συζήτηση με δημοσιογράφους ή πολιτικούς αντιπάλους του, αφού όσες προτάσιες για debate κι αν έχουν γίνει, έχουν βρει αντίθετο εκείνον και τον στενό κύκλο του.

Το μείζον ερώτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι πόσα ξόδεψε η ΝΔ, η οποία χρωστάει δάνεια εκατομμυρίων και μέχρι τουλάχιστον πριν από πέντε μήνες, περισσότερο από μισό εκατομμύριο στη ΔΕΗ, για τη διοργάνωση αυτού του πάρτι υποσχέσεων και εξαγγελιών περί ανάπτυξης, οι οποίες ποτέ δεν θα υλοποιηθούν.