Ο… επιστήμονας Τραμπ ξέρει καλύτερα από τους ειδικούς τι συμβαίνει με την πανδημία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαφωνεί με τον σύμβουλό του Άνθονι Φάουτσι: «Εγώ νομίζω ότι είμαστε σε καλή θέση»

ap trtd

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τρίτη ότι «δεν συμφωνεί» με την ανάλυση του ανοσιολόγου και συμβούλου του Δόκτορα Άνθονι Φάουτσι για την κατάσταση στη χώρα όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού.

«Η τρέχουσα κατάσταση αληθινά δεν είναι καλή (…). Βρισκόμαστε ακόμα στο μέσον του πρώτου κύματος», είπε τη Δευτέρα ο διευθυντής του αμερικανικού ινστιτούτου λοιμωδών ασθενειών, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ευρώπη βρίσκεται πλέον σε αισθητά καλύτερη θέση.

Ερωτηθείς σχετικά από την παρουσιάστρια Γκρέτα Βαν Σάστερεν στο πλαίσιο συνέντευξης που της παραχώρησε για την εκπομπή της Full Court Press, ο ένοικος του Λευκού Οίκου αντέδρασε έντονα.

«Εγώ νομίζω ότι είμαστε σε καλή θέση. Δεν συμφωνώ μαζί του», απάντησε, αναφερόμενος στον επιστήμονα, ο οποίος χαίρει μεγάλου σεβασμού και αποτελούσε μέρος του κλιμακίου αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού που συστήθηκε στον Λευκό Οίκο, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο Δρ. Φάουτσι είχε πει να μη φοράμε μάσκες και τώρα λέει ότι πρέπει να φοράμε. Έχει πει πολλά», συνέχισε ο Τραμπ σε ειρωνικό τόνο.

«Έχουμε κάνει καλή δουλειά. Θεωρώ ότι σε δύο, τρεις, τέσσερις εβδομάδες, θα είμαστε σε εξαιρετική θέση», συμπλήρωσε.

Στις ΗΠΑ, όπου οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19 έχουν ξεπεράσει τους 131.000 και τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τα 3 εκατομμύρια, καταγράφεται εδώ και μερικές εβδομάδες ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε νότιες και δυτικές πολιτείες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποβαθμίζει τα ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε ημερήσια βάση που καταρρίπτονται το ένα πίσω από το άλλο, αποδίδοντάς τα στο ότι γίνονται άφθονα τεστ. Όμως πολλοί υγειονομικοί αξιωματούχοι, σε ομοσπονδιακό και πολύ περισσότερο σε τοπικό επίπεδο, χαρακτηρίζουν την κατάσταση πολύ σοβαρή.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…