Newsroom

Newsroom

Ο ΕΟΠΥΥ να χει λεφτά και ας μην έχουν οι Έλληνες Υγεία

Τι και αν οι έλληνες πολίτες δεν θα χουν πλέον πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Ο ΕΟΠΥΥ να χει χρήματα και…

Τι και αν οι έλληνες πολίτες δεν θα χουν πλέον πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Ο ΕΟΠΥΥ να χει χρήματα και όλα τα άλλα θα έρθουν. Προφανώς αυτό σκέφτεται ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αλλιώς δεν εξηγείται η επιμονή του να λειτουργεί πλέον ο ΕΟΠΥΥ με κλειστό προϋπολογισμό.

Για τον κ. Γεωργιάδη το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων δεν έχει πλέον πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας είναι δευτερεύoν καθώς το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αναμασά την εύκολη δικαιολογία ότι ο ΕΟΠΥΥ, όπως και το ελληνικό κράτος, «πρέπει να μάθει να ζει με τα δικά του λεφτά», καθώς δεν είναι δυνατό να συνεχίσει να λειτουργεί σε μία αγορά η οποία «έχει συνηθίσει να τον υπερχρεώνει» με στόχο να δημιουργεί «πλασματικούς τζίρους».

«Επί 40 χρόνια ζούσαμε ένα πάρτι με τα λεφτά των άλλων», προσέθεσε, τονίζοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ, πλέον θα «έχει πάντα κλειστό προϋπολογισμό», αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες.

Επίσης ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την πεποίθησή ότι εάν η τρόικα ζητήσει από την κυβέρνηση να εφαρμόσει νέα οριζόντια μέτρα, τότε πρέπει να αποφασίσει ο λαός με εκλογές. Κοντός ψαλμός αλληλούια βέβαια και περιμένουμε να δούμε τη στάση του εάν όντως η τρόκα ζητήσει μέτρα.