Newsroom

Newsroom

Ο εμπορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά παρέμβαση Σταθάκη για να οριστεί ως αργία η ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Εάν ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δεν απαντήσει θετικά στο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, να οριστεί ως αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του νομού, η ημέρα του Αγίου Πνεύματος, τότε αυτή θα είναι εργάσιμη για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

575fe2241dc524ee488b456e

Αυτό αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η αποστολή της σχετικής επιστολής στον υπουργό, έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Υπενθυμίζεται ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης, επί σειρά ετών γιόρταζε την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, κλείνοντας την αγορά της, με βάση την υπ’αριθ. 22/οικ.21964 απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, η οποία όριζε την ημέρα αυτή ως υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα όμως με το άρθρο 33 του Ν.3996/2011, καταργήθηκε η παραπάνω αρμοδιότητα, με αποτέλεσμα η αργία του Αγίου Πνεύματος να μην ισχύει πλέον για τα παραπάνω καταστήματα της Θεσσαλονίκης.

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…