Newsroom

Newsroom

Ο εκδότης Ν.Καραμανλής για τη χειροβομβίδα: Ήταν απειλητικό μήνυμα, υποπτεύομαι ποιοι το έκαναν

Για καθαρό απειλητικό μήνυμα χαρακτήρισε ο εκδότης Νίκος Καραμανλής τη χειροβομβίδα που βρέθηκε κοντά στο σπίτι του.

5a27b0291dc52455208b46a2

«Είναι ένα μήνυμα καθαρό. Είχα δεχθεί και άλλες απειλές στο παρελθόν» δήλωσε ο εκδότης Νίκος Καραμανλής για τη χειροβομβίδα αμυντικού τύπου που βρέθηκε στο σπίτι του, στα Βριλήσσια σήμερα τα ξημερώματα.

Όπως είπε ο πρόεδρος της NK Media Group και εκδότης των εφημερίδων «Παρασκήνιο» και «Karfitsa»,έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει πως η τοποθέτηση χειροβομβίδας συνδέεται με κάποιο πρόσφατο δημοσίευμα, χωρίς ωστόσο να προβεί σε λεπτομέρειες δημοσίως.

Σήμερα το πρωί μίλησε και με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό και αναμένει περαιτέρω ενημέρωση για την πορεία των ερευνών.

Πώς βρέθηκε η χειροβομβίδας

Όπως περιγράφει ο ίδιος ο εκδότης ήταν λίγο μετά τη 01:20 τα ξημερώματα όταν επέστρεψε στο σπίτι του στα Βριλήσσια μαζί με τον αστυνομικό φρουρό.

Όπως πάντα μαζί με τον φρουρό του έλεγξαν τον χώρο και τυχαία ανακάλυψαν κοντά στο φυλάκιο που βρίσκεται στο σπίτι ένα αντικείμενο που, όπως αποδείχθηκε, ήταν αμυντικού τύπου χειροβομβίδα, δηλαδή ιδιαίτερα ισχυρή.

Ο αστυνομικός φρουρός του εκδότη κάλεσε άμεσα την Αντιτρομοκρατική και την Ασφάλεια και ερεύνησαν τον χώρο.

Μέσα στο σπίτι του Νίκου Καραμανλή εκείνη την ώρα βρισκόταν η σύζυγος και ο γιος του. Όπως είπε δεν τους ενημέρωσε για να μην τους ανησυχήσει.

Όπως είπε στο παρελθόν έχει ενημερώσει και τον αρχηγό της Αστυνομίας ωστόσο η φρουρά του μειώθηκε και έτσι στο φυλάκιο που βρίσκεται στο σπίτι δεν υπήρχε φρουρός την ώρα που οι άγνωστοι πλησίασαν και πέταξαν τη χειροβομβίδα.

Η χειροβομβίδα παραλήφθηκε από κλιμάκιο του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και μεταφέρθηκε στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, όπου εξετάζεται.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τώρα καρέ, καρέ τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού του εκδότη προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν καταγραφεί οι δράστες.

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…