Ο Βρούτσης αδειάζει τον Mηταράκη: Κανένας σχεδιασμός για πώληση 12 δις ασφαλιστικών οφειλών σε funds

Τριγμοί παρουσιάζονται ξαφνικά στην κυβέρνηση, μετά το άδειασμα του Γιάννη Βρούτση στον Νότη Μηταράκη, για δηλώσεις που είχαν γίνει στο Reuters, σχετικά με την πώληση ασφαλιστικών οφειλών σε ιδιωτικά funds

ap mitvr

Το Reuters μετέδωσε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει ώθηση στις επενδύσεις και να επιλύσει ακανθώδη προβλήματα που επηρεάζουν τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης, συμπεριλαμβανομένων και των προβληματικών δανείων που κατακλύζουν τον τραπεζικό τομέα.

«Υπάρχει η στρατηγική για την πώληση ληξιπρόθεσμων οφειλών που το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δεν έχει καταφέρει να ανακτήσει τα προηγούμενα χρόνια» σημείωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Όμως ήρθε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και «άδειασε» τον υφυπουργό του, αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότη Μηταράκη. «Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την πώληση 12 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών σε funds, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα», τόνισε ο κ. Βρούτσης στη δήλωσή του.

Με αυτό τον τρόπο, ο κ. Βρούτσης διέψευσε το σχέδιο, έμπνευσης του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότη Μηταράκη, που είχε  στόχο την πώληση ενός πρώτου πακέτου 12 δισ. ευρώ από συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 35 δισ. ευρώ που έχουν εγγραφεί στα βιβλία των ασφαλιστικών ταμείων. Η μήπως ο κ. Βρούτσης αποδεικνύει ότι  η κυβέρνηση αυτοακυρώνεται για μία ακόμη φορά;