Ο Βορίδης προτείνει να γίνουμε …ολίγον Ερντογάν!

Οι φασιστικές πράξεις Ερντογάν και η αξιοποίηση του Ισλάμ για να ενισχύσει τον Τουρκικό εθνικισμό ήταν δεδομένο ότι θα γίνονταν «τροφή» για τα δικά μας …«μπουμπούκια» που σπεύδουν να σκαρφιστούν… αντίποινα, τα οποία θα εξευτέλιζαν διεθνώς τη χώρα και τα οποία προς το παρόν – και ευτυχώς – εξευτελίζουν και αποκαλύπτουν μόνο εκείνους που τα εισηγούνται.  

4372368

Ο άλλοτε επικεφαλής της Νεολαίας ΕΠΕΝ και σημερινός εκλεκτός υπουργός του κ.Μητσοτάκη στο υπουργείο Αγροτικής Αναπτύξεως, ο Μάκης Βορίδης, σαν έτοιμος από καιρό εμφανίστηκε – παρότι εξαφανισμένος το τελευταίο διάστημα – για να εμφυσήσει με τις “ελληναράδικες” ιδέες του στους κάθε λογής “πατριώτες” το δόγμα πως η απάντηση στον μαύρο εθνικισμό είναι ο… μαύρος εθνικισμός! 

Αναφερόμενος στην προκλητική απόφαση του Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Βορίδης δήλωσε ότι «χρειάζονται απαντήσεις από την Ελλάδα». Ερωτηθείς, δε, για το είδος των «απαντήσεων» που θα πρέπει να δοθούν από ελληνικής πλευράς, ο Βορίδης σχολίασε πως ένα από αυτά που μπορούν να γίνουν άμεσα θα ήταν μια κίνηση «εξόχως συμβολική», που έχει να κάνει με την κατάργηση του μουσείου του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη και με τη μετατροπή του σε μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του ελληνισμού. «Θεωρώ ότι μπορεί και πρέπει να γίνει άμεσα» είπε χαρακτηριστικά…

Ο Βορίδης βρήκε άμεσα τη «λύση», λοιπόν. Μας προτείνει να γίνουμε …ολίγον Ερντογάν. «Τζαμί αυτοί την Αγία Σοφία», «κατάργηση εμείς του μουσείου του Ατατούρκ».  Η «λύση» Βορίδη, που σύμφωνα με την ίδιο μπορεί να γίνει «άμεσα», είναι «εύπεπτη» μόνο για όσους εκπροσωπούν τη ρήση πως το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων είναι ο δήθεν “πατριωτισμός”. Εκείνος ο “πατριωτισμός” της φαιότητας που “ταΐζει” με όρους φάστ – φουντ το εθνικιστικό «σκοτάδι» της από δω πλευράς και κυρίως παρασύρει όσο το δυνατόν περισσότερους στη δίνη του.  

Κατά τα λοιπά τα εθνικιστικά ολίγον… έγκυος του κ. Βορίδη δεν θα μπορούσαν να μην είναι και ανιστόρητα. Επ’ αυτού έχει απόλυτα δίκιο ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σωτήρης όταν γράφει (στο Facebook του) για την πρόταση που πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ ότι “ισοδυναμεί με το κάνει η Ελλάδα: την προβοκάτσια που έκαναν οι Τουρκικές υπηρεσίες το ’55 για τα αρχίσουν τα Σεπτεμβριανά. Πρέπει να είναι κανείς αβυσσαλέα ανιστόρητος για να θέτει θέμα Μουσείου Κεμάλ”. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ενας ακροδεξιός δεν θα μπορούσε παρά να είναι και άσχετος. Ενημερώνουμε τους αναγνώστες, ότι το σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη είναι ιδιοκτησίας του τουρκικού κράτους. Μάλιστα αυτή η τουρκική ιδιοκτησία προέκυψε από δωρεά του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αγόρασε το σπίτι με σκοπό να αποτελέσει δωρεά στον Ατατούρκ και το κλειδί του σπιτιού δόθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1937 στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη. Αλήθεια, ο κ. Βορίδης μέσα στην ελληναράδικη υστερία του έγινε και… αντικαπιταλιστής, ώστε να αμφισβητεί ακόμα και τη βάση του συστήματος που υπηρετεί, δηλαδή την ατομική (και μάλιστα ξένη) ιδιοκτησία στην Ελλάδα;

Πηγή: imerodromos

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…