Ο Βαρουφάκης «εκθειάζει» την παρέμβαση Καραμανλή:  Μην κρύβεται άλλο ο Μητσοτάκης 

Πώς συνδέει ο Γιάνης Βαρουφάκης τη χθεσινή ομιλία του Κώστα Καραμανλή με την ερώτηση που έχει καταθέσει στον πρωθυπουργό

Screenshot 4

«Μετά και την παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται άλλο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για τη χθεσινή παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη κρίνουν πως η ομιλία Καραμανλή σηματοδοτεί ρήξη με τη στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική.

«Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε ομιλία που πραγματοποίησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, εναντιώθηκε στα σχέδια των ΗΠΑ για μακροημέρευση του πολέμου στην περιοχή, εκθέτοντας πλήρως και την στρατηγική της Μητσοτάκης Α.Ε. για ενθουσιώδη υποταγή στους επικίνδυνους νατοϊκούς σχεδιασμούς.  

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά κι από αυτήν την ηχηρή διαφοροποίηση του πρώην προέδρου της παράταξης του, οφείλει να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση που του έθεσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, για το ποια είναι εν τέλει η στρατηγική της ελληνικής Κυβέρνησης κι αν αυτή αποδέχεται τους στόχους αυτούς των ΗΠΑ και των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης ή συντάσσεται με τον “Γαλλογερμανικό άξονα”, που αντιστρατεύεται τις εκπεφρασμένες πολεμοχαρείς προθέσεις των πρώτων

Όλα αυτά πρέπει να τα απαντήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, διότι ο αντίκτυπος ενός πολυετούς πολέμου στη ευρύτερη περιοχή θα είναι τρομερός για τους λαούς της Ευρώπης -όπως επισήμανε μέχρι και ο Κ. Καραμανλής-, ενώ αυτή η διαίρεση των ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων θα έχει αντίκτυπο και στα όσα συμβαίνουν στην γειτονιά μας, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται άλλο τη στιγμή που υποκριτικά διαλαλεί την επιδίωξη της ειρήνης, ενώ ταυτόχρονα αποστέλλει κρυφά όλο και πιο βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία, με ό, τι μπορεί να συνεπάγεται αυτή η εμπλοκή για τη χώρα», αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Γιάνης Βαρουφάκης έγραψε σε ανάρτησή του: O Κ. Καραμανλής σε ευθεία σύγκρουση με την ενθουσιώδη υποταγή του Κ. Μητσοτάκη στο Σχέδιο ΗΠΑ για πολυετή πόλεμο. Να δούμε: Θα αδράξει ο ΠΘ την ευκαιρία να τοποθετηθεί στη Βουλή απαντώντας την σημερινή επίκαιρη ερώτησή μου; [Μην κρατάτε την αναπνοή σας!].

Συνδέοντα την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού με τη ερώτηση του προς στον Πρωθυπουργό, σχετικά με το αν «ενημερώθηκε ο κ. Μητσοτάκης ότι οι ΗΠΑ στοχεύουν σε πολυετή πόλεμο στην Ουκρανία; Με ποια στρατηγική συντάσσεται η Κυβέρνηση του;».

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη