Ο Αυστραλός πρωθυπουργός μιλάει για το "επεισοδιακό" τηλεφώνημα με τον Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μια «μεγάλη προσωπικότητα» επισήμανε μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό 2SM Radio του Σίδνεϊ ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ έπειτα από τις αποκαλύψεις που έγιναν για τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ του ίδιου και του Αμερικανού προέδρου στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

58946b811dc524dc0f8b484a

Ερωτηθείς ο Μάλκολμ Τέρνμπουλ για το αν αληθεύουν όσα έχουν γραφτεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο για το ζήτημα αυτό, ο ίδιος απάντησε πως ως πρωθυπουργός έπρεπε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας του και να υψώσει το ανάστημά του, αλλά η πράξη του αυτή ήταν καθαρά αποτέλεσμα προσωπικής ενέργειας.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός αρνήθηκε και πάλι ότι ο Τραμπ του έκλεισε το τηλέφωνο έπειτα από μόλις 25 λεπτά συζήτησης, λέγοντας ότι ήταν μια «ειλικρινής συζήτηση» που τελείωσε «ευγενικά».

Ερωτηθείς εάν ο Αμερικανός πρόεδρος έχει παράτολμο χαρακτήρα, ο Τέρνμπουλ απάντησε: «Θα αφήσω τους άλλους να το κρίνουν αυτόν, αλλά σαφώς πρόκειται για μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα».

Πρόσθεσε επίσης πως ο Τραμπ δεσμεύτηκε για την επανεγκατάσταση των προσφύγων η οποία έχει «επιβεβαιωθεί αρκετές φορές από τότε».

Υπενθυμίζεται πως η αυστραλιανή κυβέρνηση υπέγραψε μια συμφωνία με την κυβέρνηση Ομπάμα ώστε να δεχτούν οι ΗΠΑ 1.250 πρόσφυγες από ένα αυστραλιανό κέντρο κράτησης.

Οι δηλώσει αυτές έρχονται μετά από δηλώσεις του ίδιου του Τραμπ αλλά και του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Sean Spicer, πως ο Αμερικανός πρόεδρος είναι «απίστευτα απογοητευμένος» με τη συμφωνία και έχει το δικαίωμα να την επανεξετάσει και να διερωτηθεί γιατί η κυβέρνηση Ομπάμα είχε συμφωνήσει με κάτι τέτοιο.

Έπειτα από το περιστατικό ο Λευκός Οίκος κάλεσε τον Αυστραλό πρέσβη στην Ουάσιγκτον, Joe Hockey, να συναντηθεί με τον επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου Steve Bannon, και τον επικεφαλής προσωπικού, Reince Preibus, για μια «παραγωγική συνάντηση».

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε πως «θα μεταφέρουν το βαθύ θαυμασμό του προέδρου για τον αυστραλιανό λαό». 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…