Ο Αρκουμανέας τους «βρήκε», ο Μηταράκης τους «έχασε»;

Κορωνίδα στην γενικότερη ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την έξαρση της υγειονομικής κρίσης στη χώρα αποτελούν τα όσα τραγικά συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη Μόρια, με το επιτελείο και κορυφαίους υπουργούς να επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν εκ νέου το προσφυγικό με στόχο την τρομοκράτης της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.

NewsRoom 10/09/2020 | 23:45

Αφού λοιπόν εδώ και μήνες πανηγύριζαν για το γεγονός ότι κρατούσαν χιλιάδες ανθρώπους σε απομόνωση και σε άθλιες συνθήκες, περιγράφοντας τις δομές και τους πληθυσμούς σε αυτές ως την μεγαλύτερη υγειονομική βόμβα σε νησιά και επικράτεια, ήρθε η τραγωδία της Μόριας να ξεσκεπάσει την έλλειψη αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης, αλλά και την ευκαιριακή εκμετάλλευση του προσφυγικού για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους.

Χθες, λοιπόν, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μας ενημέρωσε, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, ότι από τα 35 θετικά κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί ήδη τα οκτώ και πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, αλλά και ορισμένες από τις επαφές τους, έχουν απομονωθεί. Σε μια έξαρση τρομοκράτησης, η οποία επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια και από την κεντρική γραμμή που ακολούθησε η κυβέρνηση, προανήγγειλε και πληθώρα τεστ για τους κατοίκους των γειτονικών οικισμών, αλλά και την έλευση γιατρών και νοσηλευτών μέσω του ΠΟΥ για να βοηθήσουν στην έκτακτη κατάσταση.

Σήμερα, μετά και τις νέες πυρκαγιές, και αφού κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είχαν προειδοποιήσει για «κίνδυνο εθνικής ασφάλειας», για απελάσεις και για «νόμο και τάξη», ο Νότης Μηταράκης ενημέρωσε ότι, πλέον, έχουν χαθεί και οι οκτώ άνθρωποι που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό χθες.

«Έγινε εκκένωση της Μόριας για να μην καούν και χάθηκαν και αυτοί οι οχτώ. Άνοιξαν την δομή καραντίνας, το πρόβλημα της δημόσιας υγείας είναι πολύ σημαντικό γι αυτό απαιτείται να μπούμε γρήγορα σε νέα δομή προσωρινής φιλοξενίας», ανέφερε στο Mega με σαφή διάθεση να επιρρίψει τις ευθύνες καθολικά σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Λίγοι, πολύ λίγοι και επικίνδυνοι.

Πηγή:Efsyn