Ο "αργός" θάνατος του Mega – Ασφαλιστικές εισφορές και νέα άδεια

Πολεμικό κλίμα επικρατεί στο Mega, καθώς οι μέρες περνούν χωρίς κάποια θετική εξέλιξη σε κανένα από τα ανοιχτά μέτωπα του καναλιού, ενώ ταυτόχρονα οι χαμηλές τηλεθεάσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων έχουν αναζωπυρώσει τη διαμάχη μεταξύ του Μανώλη Καψή

(και μιας ομάδας πιστών σε αυτόν δημοσιογράφων) και της Όλγας Τρέμη (που επίσης στηρίζεται από πολλούς συναδέλφους της).

Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί δεν είχαν πάρει μέχρι την Πέμπτη το μισό μηνιάτικο, το οποίο αρκετές φορές τους είχε διαβεβαιώσει προφορικά ο διευθυντής ειδήσεων ότι θα εισέπρατταν έναντι οφειλών, καθώς κανένας από τους μετόχους δεν βάζει το χέρι στην τσέπη για τους δικούς του λόγους ο καθένας.

Οι ασφαλιστικές εισφορές, οι φορολογικές υποχρεώσεις και ο φάκελος για τη νέα άδεια

Η 30η Ιουνίου πλησιάζει πλέον και το κανάλι βρίσκεται στην πορεία προς την «έκρηξη» για την οποία είχε μιλήσει ο οικονομικής διευθυντής, Θανάσης Ανδρεούλης, σε δύο διαφορετικές συνελεύσεις των εργαζομένων.

«Αν μέχρι τότε δεν μπουν χρήματα, δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικές υποχρεώσεις και η εταιρεία θα σκάσει», είχε πει τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει κάτι.

Ένα επιπλέον ζήτημα είναι πως μέχρι τις 4 Ιουλίου πρέπει να έχει κατατεθεί ο φάκελος για τη νέα άδεια, αλλά, αν δεν υπάρχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί.

Κι ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά πλέον, οι πιστωτές (τράπεζες, εταιρείες παραγωγής, Digea κ.ά.) τηρούν μεν στάση αναμονής, αλλά δεν συναινούν -προς το παρόν- στο αίτημα των μετόχων να μη διεκδικήσουν οφειλόμενα από τα χρήματα που εκείνοι θα βάλουν για την πολυσυζητημένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Από την πλευρά τους, οι μέτοχοι, αλλά και ο υποψήφιος επενδυτής, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, επιμένουν στο business plan που έχουν καταθέσει, μόνο με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συναίνεση των πιστωτών, που δεν θα σπεύσουν να κάνουν απαιτητά τα χρήματα που τους οφείλονται. Έτσι, αν κάποιος από τις δύο πλευρές δεν αναλάβει πρωτοβουλία, το κανάλι οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς «αργό» θάνατο, χωρίς να αποκλείεται και ο «ξαφνικός», αναφέρει μεταξύ άλλων το Secret, της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γάζα: Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου καλεί το Ισραήλ και την Χαμάς να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο

Γάζα: Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου καλεί το Ισραήλ και την Χαμάς να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο

«Οι επιθέσεις εναντίον αθώων Ισραηλινών αμάχων αντιπροσωπεύουν μερικά από τα πιο σοβαρά διεθνή εγκλήματα που…