Από καθηγητής ιατρικής, ιερέας ο άντρας της Λινού

Ο γνωστός καθηγητής χειρουργικής, Δημήτριος Λινός και σύζυγος της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού, χειροτονήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο διάκονος και ιερέας.

NewsRoom 06/12/2021 | 13:36

Ο γνωστός καθηγητής χειρουργικής, Δημήτριος Λινός και σύζυγος της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού, χειροτονήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο διάκονος και ιερέας.

Ο Δημήτριος Λινός, γνωστός καταξιωμένος καθηγητής χειρουργικής, ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (συνταξιούχος), Διευθυντής του «Υγεία» στην χειρουργική και με σπουδές στο Χάρβαντ, ο οποίος είναι και σύζυγος της επίσης γνωστής καθηγήτριας Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνάς Λινού, χειροτονήθηκε χθες (05/12) Σάββατο, διάκονος στην Ιερά Μονή Τίμιου Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς, ενώ σήμερα (06/12) το πρωί της Κυριακής ακολούθησε η χειροτονία του ως ιερέας στην Ιερά Μονή Παναγία Ταξιαρχών Πηλίου.

Ειδικότερα, ο καθηγητής χειροτονήθηκε, από τον Ιγνάτιο Δημητριάδος με τον οποίο συνλειτούργησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Αγιάς Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Αθανάσιος Μακρής και ο Εφημέριος της Ανατολής και της Ι.Μ.. Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Ρίζος Κομήτσας.

Σημειώνεται πως η οικογένεια Λινού επιθυμούσε η τελετή να μείνει μια προσωπική τους στιγμή χωρίς δημοσιότητα με αποτέλεσα να επιλεχθούν αυτές οι δύο Ιερές Μονές.

Ωστόσο ο καθηγητής θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ιατρική.

Ο ίδιος πάντως ο κ. Λινός ήταν ανέκαθεν πολύ πιστός και δεν έχανε την ευκαιρία να υπογραμμίζει την σημασία της πίστης σε πολλά άρθρα του. Για πολλούς πάντως αποτελεί έκπληξη η επιλογή του.