Newsroom

Newsroom

Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει αντιπολίτευση… στον εαυτό του (βίντεο)

«Σήμερα, η κοινωνική θύελλα και η οργή των εργαζομένων, έχει μια ιδιαιτερότητα. Σήμερα αυτός ο κόσμος δεν απεργεί για βελτίωση…

«Σήμερα, η κοινωνική θύελλα και η οργή των εργαζομένων, έχει μια ιδιαιτερότητα. Σήμερα αυτός ο κόσμος δεν απεργεί για βελτίωση της ζωής του. Απεργεί για να ζήσει. Η κοινωνική αναταραχή επιδεινώνεται από τρεις καθοριστικές εκδηλώσεις της σημερινής οικονομικής πραγματικότητας, πέρα από τη συνεχή υποχώρηση των πραγματικών εισοδημάτων.

Υπάρχει ο εφιάλτης της ακρίβειας και της ανεργίας και υπάρχει η κατάργηση της ελπίδας των νέων Ελλήνων, που θέλουν επιτέλους να απελευθερωθούν από την ασφυξία της σημερινής Ελλάδας. Έτρεξε η λιτότητά σας πέρα από τα όρια αντοχής των εργαζομένων.

Καθηγητές, δάσκαλοι, λεωφορεία, τρόλεϊ, ταξί, φορτηγά, ΗΣΑΠ, ΔΕΗ, τραπεζικοί, διπλωματικοί, νοσοκομειακοί γιατροί, γιατροί του ΙΚΑ, υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ταμειακοί, εφοριακοί, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, έκτακτοι υπάλληλοι του δημοσίου, όλοι κινητοποιημένοι.

Από την εποχή της λιτότητας δημιουργήσατε πάνω από 100 εκατ. χαμένες ώρες εργασίας, που τις πληρώνει η οικονομία τουλάχιστον 100 δισ. Κι ενώ κανένας δεν δέχεται αυτόν τον τρίτο χρόνο της λιτότητας, ο εμπαιγμός με τους εργαζόμενους συνεχίζεται.

Ελεύθερες διαπραγματεύσεις υπάρχουν μόνο στα λόγια. Η κυβέρνηση δεν σέβεται τις συμφωνίες που υπογράφει με τους εργαζόμενους και πλέον κανείς εργαζόμενος δεν πιστεύει ως αξιόπιστη καμιά κυβερνητική δέσμευση».

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο λόγος κάποιου βουλευτή ή αρχηγού κόμματος της αντιπολίτευσης, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιος βουλευτής που κατηγορεί την κυβέρνηση για την πολιτική της λιτότητας, τη δραματική αύξηση της ανεργίας, την κατάργηση της ελπίδας των νέων Ελλήνων. Κάποιος που μιλάει για τα εκατοντάδες χαμένα δισεκατομμύρια, για τον εμπαιγμό απέναντι στους εργαζόμενους και για την αναξιοπιστία των κυβερνώντων.

Δεν πρόκειται όμως για κάτι τέτοιο. Οι παραπάνω κουβέντες έχουν βγει από το στόμα του πρωθυπουργού, σε ομιλία του στη Βουλή, το καλοκαίρι του 1988. Ο Αντώνης Σαμαράς, απλός βουλευτής τότε, τοποθετείται επί της πρότασης δυσπιστίας που έχει καταθέσει η ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κατά της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο σημερινός πρωθυπουργός θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει αντιπολίτευση στον ίδιο του τον εαυτό. Άλλωστε η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, αυτή την οποία ο Αντώνης Σαμαράς, το επιτελείο του και οι επί 30 χρόνια κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν δημιουργήσει, σε τίποτα δεν διαφέρει από αυτά για τα οποία τότε κατηγορούσε την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…