Newsroom

Newsroom

Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Έμπολα προειδοποιεί την Ευρώπη

H Ευρώπη θα καταστεί «ευάλωτη» αν δεν θεωρήσει την αντιμετώπιση των επιδημιών ως ένα «διακύβευμα εθνικής ασφαλείας», ακολουθώντας το παράδειγμα…

peter piot

H Ευρώπη θα καταστεί «ευάλωτη» αν δεν θεωρήσει την αντιμετώπιση των επιδημιών ως ένα «διακύβευμα εθνικής ασφαλείας», ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, προειδοποίησε ο Βέλγος μικροβιολόγος Πέτερ Πιοτ, που μαζί με άλλους συναδέλφους του ανακάλυψαν τον ιό Έμπολα, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Independent.

«Είναι καιρός η Βρετανία και η Ευρώπη να συγκροτήσουν ένα τάγμα προσώπων που θα είναι πολύ καλά εκπαιδευμένα, που θα είναι πεπειραμένα και θα είναι άμεσα διαθέσιμα», επεσήμανε ο Πιοτ. «Δε διαθέτουμε κάτι ανάλογο και αυτό το γεγονός μας καθιστά ευάλωτους», πρόσθεσε. 

Αντίθετα, ο Βέλγος καθηγητής θεωρεί ότι το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) αποτελεί μία «εντυπωσιακή δύναμη», ενώ επικρίνει την καθυστέρηση της ανταπόκρισης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στην επιδημία του ιού Έμπολα, υπογραμμίζοντας πως «μας έχει δοθεί μια ευκαιρία να διασφαλίσουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία επιδημία του ιού Έμπολα».

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.