Newsroom

Newsroom

O Ανδρέας Κατσιγιάννης επίσημος συνθέτης του Ύμνου των Μεσογειακών Αγώνων

Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου Στα πλαίσια της διεκδίκησης των 17ων Μεσογειακών αγώνων του 2013 από τη χώρα μας, το 2007 ο…

Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου

Στα πλαίσια της διεκδίκησης των 17ων Μεσογειακών αγώνων του 2013 από τη χώρα μας, το 2007 ο Ανδρέας Κατσιγιάννης συνέθεσε τον Ύμνο των Μεσογειακών Αγώνων. Στις 27 Οκτωβρίου του 2007, στην Πεσκάρα της Ιταλίας, η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων αποφάσισε, να αναθέσει στη χώρα μας τη διοργάνωση των αγώνων, στις πόλεις του Βόλου και της Λάρισας.

Ο ύμνος του Κατσιγιάννη ηχογραφήθηκε από την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και συμπεριλήφθηκε στο διπλό cd «Mare Nostrum», με κομμάτια από την περιοχή της Μεσογείου, το οποίο όμως δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Η γνωστή οικονομική κατάσταση και η έλλειψη κονδυλίων των τελευταίων χρόνων, οδήγησε την Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων να προχωρήσει στην αλλαγή της χώρας και το Μάιο του 2011 η να τους δώσει στη Μερσίνα, μια τουρκική πόλη στην ανατολική πλευρά της Μεσογείου, απέναντι από την Κύπρο, η οποία ήταν ανάμεσα στις διεκδικήτριες πόλεις στην ψηφοφορία του 2007.

Έτσι, οι 17οι Μεσογειακοί αγώνες διεξήχθησαν από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου στη Μερσίνη, με περισσότερους από 3.000 αθλητές από 24 διαφορετικές χώρες σε 28 αθλήματα. Για πρώτη φορά μάλιστα συμμετείχε στη διοργάνωση η Π.Γ.Δ.Μ. Είναι ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα, ότι παρόλο που οι αγώνες δεν πραγματοποιήθηκαν εδώ, ο επίσημος ύμνος που ακούστηκε στην Τουρκία ήταν, εν τέλει, η σύνθεση του Ανδρέα Κατσιγιάννη. Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (Δ.Ε.Μ.Α) Amar ADDADI έστειλε πολύ πρόσφατα, ευχαριστήρια επιστολή στο συνθέτη του ύμνου, με την οποία ανακοίνωνε πως μετά από ομόφωνη έγκριση, το κομμάτι του Κατσιγιάννη καθιερώνεται ως ο επίσημος Ύμνος της Δ.Ε.Μ.Α.

Αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω είναι, γιατί τέτοια γεγονότα, που κανονικά θα έπρεπε να διαδίδονται προς τα έξω, όσο γίνεται περισσότερο, περνούν στα «ψιλά» των ειδησεογραφικών επιλογών.

Ολόκληρη η επιστολή του Προέδρου της Δ.Ε.Μ.Α:

Διεθνής Επιτροπή Των Μεσογειακών Αγώνων
Ο Πρόεδρος
Αθήνα, 8 Αυγούστου 2013

Αγαπητέ κ. Κατσιγιάννη,
Εκ μέρους όλων των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δ.Ε.Μ.Α. κι εμού προσωπικά, παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή συγχαρητήριά μας, για άλλη μια φορά, για την υπέροχη σύνθεση σας, η οποία, μετά από ομόφωνη έγκριση έχει υιοθετηθεί ως ο επίσημος Μεσογειακός Ύμνος της Δ.Ε.Μ.Α.
Για πρώτη φορά, η σημαία της Δ.Ε.Μ.Α. υψώθηκε κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης των Μεσογειακών Αγώνων “Μερσίνα 2013” υπό τους ήχους αυτού του πρωτότυπου συνθετικά Ύμνου που άγγιξε πραγματικά όλους μας βαθιά. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξής της, η Δ.Ε.Μ.Α. έχει επιτέλους το δικό της ύμνο.
Αυτή θα είναι μια ημέρα που θα θυμόμαστε, ένα ορόσημο στην ιστορία των
Μεσογειακών Αγώνων και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε από τα βάθη
της καρδιάς μας για αυτό το μεγάλο δώρο σας, για τη γενναιόδωρη πράξη σας
να χορηγήσετε όλα τα δικαιώματα αυτής της σύνθεσης στη Δ.Ε.Μ.Α. αλλά πάνω απ όλα, για αυτό το εξαιρετικό μουσικό κομμάτι που θα γίνει συνώνυμο με τους Αγώνες.
Με εκτίμηση,
Amar ADDADI

Δείτε επίσης:

Ο «Ύμνος» του Ανδρέα Κατσιγιάννη στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες της Τουρκίας

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…