Ο Αλόνσο σχεδίασε τον «δρόμο» που κάνει ένα εμβόλιο για να φτάσει σε όλα τα παιδιά

Δεν είναι μόνο ένας από τους κορυφαίους πιλότους της F1, αλλά και ένας άνθρωπος με ευαισθησίες που το δείχνει με πράξεις. Ο Φερνάντο Αλόνσο επιστρέφει την ερχόμενη χρονιά  στην ναυαρχίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όμως πριν από αυτό σχεδίασε έναν «αγώνα» για να εξηγήσει την πορεία που πρέπει να κάνει ένα  εμβόλιο  μέχρι τελικά να φτάσει στις μη ανεπτυγμένες χώρες μέσω της UNICEF  

skysports fernando alonso renault 5113644

Ο Ισπανός, που είναι Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNICEF, σχεδίασε ένα φανταστικό πρωτοσέλιδο για λογαριασμό της εφημερίδας Marca. Αναπαριστώντας τις σημειώσεις που κάνει πριν από κάθε αγώνα, μας δείχνει τη διαδρομή που ακολουθεί ένα εμβόλιο, από τη στιγμή που θα γίνει μία δωρεά, μέχρι να φτάσει στα παιδιά του κόσμου που το έχουν ανάγκη, για να σωθούν εκατομμύρια ζωές. Σημαντικές στροφές-παγίδες του Γκραν Πρι πήραν το ρόλο των… εμποδίων που πρέπει να ξεπεραστούν, από τη στιγμή που κάποιος θα κάνει μια δωρεά μέχρι τελικά να φτάσει στις συγκεκριμένες χώρες. Συνολικά αποστέλλονται σε πάνω από 99 κράτη, με μοτοσικλέτες, με αυτοκίνητα, με τα πόδια, ακόμη και με drones. Ρόλο-κλειδί παίζει η μεγαλύτερη ανθρωπιστική αποθήκη στον κόσμο που βρίσκεται στη Δανία και τη διαχειρίζεται η UNICEF, χάρη στην οποία έχουν σωθεί χιλιάδες ζωές όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας της. Ο Αλόνσο έκανε ειδική αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ίσες ευκαιρίες που θα πρέπει να έχουμε όλοι, ανεξαρτήτως φυλής. 

«Για το πρωτοσέλιδο εμπνεύστηκα από την πίστα του Μονακό, που είναι πολύ εμβληματική, είναι η πιο διάσημη και αυτή που όλοι γνωρίζουν και ήθελα να το επαναλάβω και να δώσω σημασία στις πιο διάσημες καμπύλες του πρωταθλήματος με τα μηνύματα που είναι σημαντικό να δώσουμε μαζί με τη UNICEF στον κόσμο», ανάφερε ο Ισπανός πρωταθλητής.
CLOSE

Πρόκειται για την καμπάνια #PequenasSoluciones (μικρές λύσεις) της UNICEF, που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει για τη σημασία του παιδικού εμβολιασμού για τις ασθένειες για τις οποίες υπάρχει το εμβόλιο.

«Έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα και πάνω από όλα τα παιδιά. Μακάρι αυτό το πρωτοσέλιδο να δείξει από πρώτο χέρι το έργο που κάνει η UNICEF κάθε μέρα», τόνισε ο Αλόνσο.

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη