Ο ακτιβιστής-αντιφασίστας, Ζακ Κωστοπούλος, ήταν ο άντρας που πέθανε στο κοσμηματοπωλείο

Σοκ προκαλεί η είδηση πως ο άντρας που πέθανε χθες κατά την την απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο της οδού Γλαδστώνος, στην Ομόνοια ήταν ο Ζακ Κωστόπουλος, ακτιβιστής-αντιφασίστας και drag queen.

5ba64c851dc524f7678b457f

 

Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος που αναφέρθηκε στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου συνδέοντας τον με την υπόθεση που έχει πάρει σοκαριστικές διαστάσεις λόγω των βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Από εκείνη την στιγμή, δεκάδες είναι τα μηνύματα έχουν αφήσει στο προφίλ του Ζακ Κωστόπουλου στα social media φίλοι και γνωστοί του, αλλά και απλός κόσμος.

Ποιος ήταν ο Ζακ Κωστόπουλος

Γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1985 από Έλληνες μετανάστες, μεγάλωσε στην Ελλάδα και αργότερα έφυγε ξανά στο εξωτερικό και ξαναέπεστρεψε. Είναι ομοφυλόφιλος, οροθετικός και ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και οργανώσεων που ασχολούνται με τα δικαιώματα οροθετικών ανθρώπων. Εργάστηκε σε κέντρο πρόληψης για τον HIV και έγραφε στο διαδίκτυο για θέματα που αφορούν τον HIV, τη σεξουαλικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Και ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ εξέφρασε τη λύπη του μέσα από το Facebook, γράφωντας «Καλή αντάμωση, μικρέ. Και μη μασάς όπου κι αν πας».

«Δεν συμμετείχα στο θανάσιμο τραυματισμό του ληστή»

Αντιμέτωπος με το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης είναι ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην Oμόνοια όπου βρήκε το θάνατο ο επίδοξος ληστής. Ο δικηγόρος του Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος δήλωσε: «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επελθόν αποτέλεσμα ο εντολέας μου. Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Μάλιστα ενδεικτικό του ότι ο τραυματισμός αυτός δεν οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα είναι ότι αφού βγήκε και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

 Σοβαρά ερωτήματα ζητούν απάντηση  

Σοβαρά ερωτήματα για το τι πραγματικά συνέβη στο κοσμηματοπωλείο στην πλατεία Κάνιγγος, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος, προκύπτουν από τα στοιχεία που έχουν δει, μέχρι στιγμής, το φως της δημοσιότητας.

Σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και όχι να μπουν κάτω από το χαλί, επειδή ο φερόμενος ως δράστης δεν ήταν «νοικοκυραίος» αλλά παρίας, σύμφωνα με την αντίληψη του μέσου όρου. Επειδή δεν ήταν ένας από εκείνους.

Συγκεκριμένα:

Ήταν απόπειρα ληστείας όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης και αποδέχθηκε από την πρώτη στιγμή η αστυνομία;

Πώς βρέθηκε μόνος του κλειδωμένος μέσα στο κοσμηματοπωλείο εν τη απουσία του ιδιοκτήτη ο οποίος υποστηρίζει ότι είχε πάει στο περίπτερο να αγοράσει εφημερίδα;

Πώς είναι δυνατόν ο μηχανισμός της πόρτας να είναι τέτοιος που είναι εύκολο να μπει κάποιος αλλά όχι να βγει; Τον εγκλώβισε; Και αφού και ο ιδιοκτήτες και ο κόσμος που είχε μαζευτεί τον έβλεπε σε πλήρη πανικό να προσπαθεί να βγει, γιατί δεν του άνοιξε απλώς την πόρτα;

Γιατί όπως φαίνεται στο βίντεο ενώ ο 33χρονος, φανερά υπό την επήρεια ουσιών, προσπαθεί να απεγκλωβιστεί, ο ιδιοκτήτης και ένας ακόμα άντρας κλωτσούν την τζαμαρία μέχρι που σπάει;

Γιατί συνεχίζουν να τον κλωτσάνε ενώ έχει συρθεί έξω αιμόφυρτος και βρίσκεται στο πεζοδρόμιο;

Οι αστυνομικοί του φόρεσαν χειροπέδες ενώ ήταν ημιθανής (νεκρός κατά άλλες μαρτυρίες) για τον μεταφέρουν στο ασθενοφόρο;

Και ένα ερώτημα για όλους εμάς;

Γιατί μόνο ένας από εκείνους που κοιτούσαν το «θέαμα» προσπάθησε να σταματήσει τον ξυλοδαρμό του αιμόφυρτου από τους δυο άντρες;

Η εύκολη εξίσωση είναι ότι από τη μια πλευρά βρίσκεται ένας ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου και κάποιοι «νοικοκυραίοι» περαστικοί και από την άλλη ένας τοξικομανής(;) ή υπό την επήρεια ουσιών ο οποίος προσπάθησε να κλέψει ή να ληστέψει.

Όσοι πιστεύουν ότι λύση αυτής της εξίσωσης είναι το… καλά του έκαναν του “πρεζάκια” μόνο η χλεύη τους ταιριάζει.  

 

 

 

Καρυστιανού: Πρέπει να παίρνω ηρεμιστικό πριν ακούσω τον Μητσοτάκη να μιλάει για τα Τέμπη (video)

Μαρία Καρυστιάνου 1296x864 1

Καρυστιανού: Πρέπει να παίρνω ηρεμιστικό πριν ακούσω τον Μητσοτάκη να μιλάει για τα Τέμπη (video)

«Για ακόμη μια φορά η συνέντευξη έγινε σε πολύ ασφαλές περιβάλλον, με δημοσιογράφο ένα συγγενικό…

Η απίστευτη αποκάλυψη του Ματίας Αλμέιδα για τη μάχη του με την κατάθλιψη: «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω»

5990083

Η απίστευτη αποκάλυψη του Ματίας Αλμέιδα για τη μάχη του με την κατάθλιψη: «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω»

Συγκλονίζουν όσα αναφέρει ο Ματίας Αλμέιδα στην αυτοβιογραφία του

Συγκλόνισε ο Δημήτρης Παπανικολάου: «Σχολεία έδιωχναν την κόρη μου λόγω αυτισμού» (video)

παπανικολαου

Συγκλόνισε ο Δημήτρης Παπανικολάου: «Σχολεία έδιωχναν την κόρη μου λόγω αυτισμού» (video)

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης ο πρώην μπασκετμπολίστας προέβη σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη σχετικά με την…

Πορτοσάλτε: Επίθεση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όχι στον Ζούλα για το «κόψιμο» της λειτουργίας της Μ. Τετάρτης – Η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ (video)

Πορτοσάλτε

Πορτοσάλτε: Επίθεση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όχι στον Ζούλα για το «κόψιμο» της λειτουργίας της Μ. Τετάρτης – Η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ (video)

Ο Άρης Πορτοσάλτε προτίμησε να επιτεθεί στους εργαζόμενους της δημόσιας τηλεόρασης και να αφήσει στο…