Ο Άδωνις "βαφτίζει" ηθικές τις offshore για να στηρίξει τη "Σύζυγο" Μητσοτάκη

Στο απροκάλυπτο σημείο να χαρακτηρίσει - ούτε λίγο ούτε πολύ - ηθικότατο το να φτιάξει κάποιος μια offshore και να βγάλει τα χρήματά του από τη χώρα του ώστε να μην φορολογηθεί, έφτασε ο Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να στηρίξει τη «Σύζυγο» Μητσοτάκη. Το #mareva_gate και η εμπλοκή της στα Paradise Papers φαίνεται να μην «αγγίζουν» τον Γεωργιάδη, αφού για να στηρίξει τη «Σύζυγο» έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει ως απόλυτα ηθικό το να βάλει κάποιος τα λεφτά του σε offshore για να γλιτώσει τη φορολογία!

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με σημερινές του δηλώσεις, τόνισε πως οι αποκαλύψεις των Paradise Papers αποδεικνύουν πρακτικά κάτι αυτονόητο. «Στον παγκόσμιο καπιταλισμό όσο οι κυβερνήσεις αυξάνουν τους φόρους, κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να γλιτώσουν αυτή τη λεηλασία των εισοδημάτων τους από τις κυβερνήσεις, έτσι δουλεύει το παγκόσμιο σύστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά, προφανώς έχοντας στο μυαλό του ένα πράγμα. Να στηρίξει με νύχια και με δόντια τη «Σύζυγο» του Κυριάκου Μητσοτάκη, με σίγμα κεφαλαίο φυσικά, όπως ο ίδιος την έγραφε πριν μερικούς μήνες στο twitter.

Με στόχο του να συμμαζέψει ό,τι μπορεί για τις αποκαλύψεις των Paradise Papers που επιβεβαίωσαν αυτές του Documento για την offshore της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στα νησιά Κέιμαν, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm» είπε ακόμη: «Στο μέτρο που τα χρήματα αυτά είναι προϊόν πραγματικής εργασίας και πραγματικής δράσης και όχι φυσικά βρώμικο χρήμα από εγκληματική δραστηριότητα -γιατί αυτό είναι άλλης τάξης και μεγέθους ζήτημα- ναι, το να μπορεί κάποιος να ξεφύγει από μία κυβέρνηση, που θέλει να τον υπερφορολογήσει, δεν το βρίσκω καθόλου ανήθικο».

Τη στήριξη σε Μαρέβα άλλωστε είχε προετοιμάσει ήδη η ΝΔ, μια ημέρα πριν την αποκάλυψη της offshore της συζύγου του αρχηγού της στα Paradise Papers, με την ανακοίνωση για «νόμιμες» και «παράνομες» offshore.

Αν θυμάστε, η ΝΔ καλούσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει «ποιοι Έλληνες με απολύτως νόμιμο τρόπο ασκούσαν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό και ποιοι έχουν προβεί σε φοροδιαφυγή ή άλλη παράνομη δραστηριότητα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σταθερός στη γραμμή της ΝΔ για τις offshore και τα Paradise Papers, ερωτηθείς για την περίληψη ονομάτων Ελλήνων πολιτών σε λίστες απόκρυψης εισοδημάτων και φοροαποφυγής είπε, ψευδώς φυσικά, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει να φορολογήσει με 75% το εισόδημα των πολιτών!

«Τα Paradise Papers δεν είναι της Ελλάδας. Αλλά, αν εμένα μου λέτε, εάν θα έλθει μία κυβέρνηση, όπως του κ. Τσίπρα, που θέλει να φορολογήσει με 75% το εισόδημα των ανθρώπων, αν αυτός που τον φορολογεί με 75% έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, λυπάμαι που θα σας το πω, ναι, έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, γιατί αν μπορεί να εισπράττουν οι κυβερνήσεις αυτούς τους υπέρογκους φόρους, στο τέλος δεν θα μείνει στο 75%, θα πάνε στο 95%», είπε ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της γαλάζιας παράταξης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεχνά βέβαια τα όσα έλεγε πριν από μερικά χρόνια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο σε εκπομπή του χαρακτήριζε μεταξύ άλλων βαθύπλουτο γόνο, λαϊκιστή και τεμπέλη. Από τα… «γαλλικά» λοιπόν σε Μητσοτάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης έπιασε κορυφή στο απόλυτο «αυτοκρατορικό γλείψιμο» για τη «Σύζυγο». Καθημερινό φαινόμενο πλέον.

Ανδρουλάκης: Μόνο τους εργαλείο ο συμψηφισμός και ο συναγωνισμός ποιος είναι χειρότερος στην υπονόμευση των θεσμών

Ανδρουλάκης: Μόνο τους εργαλείο ο συμψηφισμός και ο συναγωνισμός ποιος είναι χειρότερος στην υπονόμευση των θεσμών

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «ο πρώτος δίχως ίχνος γενναιότητας καταθέτει…