O Άδωνις…χτυπάει «παλαμάκια» στη διαφθορά – Νομιμοποιεί το «φακελάκι» και το φορολογεί (!) (Audio)

Ο λόγος για τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ που θα πληρώνουν οι ιδιώτες, όπως αποφάσισε ο ίδιος ο υπουργός.

ADONIS 1

Μόλις μάθαμε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης νομιμοποίησε τη διαφθορά στο ήδη -υπό κατάρρευση- δημόσιο σύστημα υγείας. Ο υπουργός Υγείας φέρεται να έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα καθώς δηλώνει πως… νομιμοποιεί το φακελάκι.

Θα μπορούν πλέον γιατροί να πάρουν νόμιμα, θεσμικά το φακελάκι τους χωρίς…το άγχος να διαπομπευθούν. Ο λόγος για τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ που θα πληρώνουν οι ιδιώτες, όπως αποφάσισε ο ίδιος ο υπουργός.

Είναι άγνωστο γιατί ο Άδωνης Γεωργιάδης προχώρησε στη δήλωση αυτή προς τον Νίκο Χατζηνικόλαου αλλά μάλλον πρόκειται για πλήρη σύγχυση και έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα. Ίσως κλείνοντας το μάτι προς τους γιατρούς.

Αρχικά (στο ηχητικό που ακολουθεί) θέτει το ερώτημα στον Νίκο Χατζηνικολάου αν κάποιος που δίνει φακελάκι σε ένα νοσοκομείο πάει γρηγορότερα ή όχι από τους άλλους. Ο δημοσιογράφος του απαντά πως δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αλλά συμβαίνει. Για να συμπληρώσει ο υπουργός Υγείας πως το πολεμάει, το απεχθάνεται, το μισεί. Προσθέτει μάλιστα πως όποιον γιατρό έχει πάρει φακελάκι τον έχει βγάλει από το σύστημα.

Για να προσθέσει:

«Όμως για να είμαστε ειλικρινείς συμβαίνει.»

Και εκεί που περιμένεις να έρθει ο υπουργός Υγείας για να υπερασπιστεί τους πολίτες και το ΕΣΥ, έρχεται και νομοθετεί, καθιερώνοντας αυτή την πληρωμή αποκομίζοντας βέβαια και το φόρο.

Με απλά λόγια το δημόσιο σύστημα υγείας επισημοποιεί το φακελάκι ως πληρωμή και από ελεύθερο ΕΣΥ για όλους του πολίτες που έχουν πληρώσει μέσω κρατήσεων, γίνεται πολλαπλών ταχυτήτων.

Λέει συγκεκριμένα ο Άδωνης Γεωργιάδης:

Τι λέμε τώρα; Λέμε αντί να συμβαίνει παράνομα και εξωθεσμικά, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά. Άρα θα μειωθεί και το φακελάκι. Γιατί πια δεν θα έχει πλέον νόημα ένας γιατρός να παίρνει μαύρα χρήματα με το φακελάκι και να κινδυνεύει να διαπομπευθεί για να έχει ποινικές κυρώσεις. Θα μπορεί να πάρει νόμιμα το φακελάκι του. Αυτό που έχει αποφασίσει να πάρει θα το βάλει στη φορολογική του δήλωση (ο γιατρός) και ταυτόχρονα να μειωθεί η αναμονή των χειρουργείων για να κερδίσει αυτός που δεν έχει να πληρώσει τίποτα. Αυτή είναι η συνολική κεντρική ιδέα.

Ακούσετε το επίμαχο απόσπασμα:

Ειδήσεις σήμερα:

Αυγενάκης: Ειρωνεύτηκε αγρότη και το πλήρωσε ακριβά – «Το αρκετά υπουργέ στον οδηγό σας» (video)

Βορίδης: Μετά τα «4 τοστ» τώρα υποδείξεις και για το πόσο καρπούζι θα τρώμε – Η αντίδραση Παπαδάκη (video)

Τι αλλάζει στο… πρωινό μας – Νέοι κανόνες για μέλι, μαρμελάδες και χυμούς από την ΕΕ

Κίνα: Eκτελέστηκε σήμερα, το ζευγάρι που έριξε δύο παιδιά από τον 15ο όροφο – Τα θεωρούσαν «εμπόδιο» στον γάμο τους

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

2383711

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

«Το #Metoo είναι πολύ σωστό αλλά ευτελίζεται από μερικούς ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν δύο…