Newsroom

Newsroom

O 18χρονος Ισραηλινός Eran Aviv, επιλέγει την φυλακή από τον Ισραηλινό στρατό (video)

«Θέλω να δείξω ότι υπάρχει και άλλη εναλλακτική»

iran aviv

Ο Eran Aviv είναι από το Τελ Αβίβ και είναι 18 χρονών. Ο νεαρός Ισραηλινός, από μικρός έκανε μια εξαιρετικά δύσκολη επιλογή ζωής.

Γεννημένος στα εδάφη μια χώρας που καθημερινά ασκεί βίαιη καταστολή σε βάρος των Παλαιστινίων και τους οποίους εξωθεί παράνομα έξω από τα σπίτια στα οποία κατοικούσαν μέχρι την δεκαετία του 1950, έχοντας κοιτάξει κατάματα τη φρίκη των διωγμών και των πολέμων, αποφάσισε να μην στρατευθεί στον Ισραηλινό στρατό.

H άρνηση του νεαρού Eran Aviv να υπηρετήσει το κράτος του Ισραήλ, τον πιο πιστό θεματοφύλακα του καθεστώτος του απαρτχάιντ, ήταν γνωστό, ακόμα και στον ίδιο, ότι θα τον οδηγήσει στην φυλακή.

«Φοβάμαι να πάω στη φυλακή. Αλλά έχω πίστη στο δίκαιο των πράξεών μου και αυτό θα μου δώσει κουράγιο». «Αρνούμαι να στρατευτώ γιατί πιστεύω ότι η στρατιωτική θητεία υπηρετεί και νομιμοποιεί την κατοχή»

Ο 18χρονος Eran, ελπίζει πως μέσα από την άρνησή του θα δείξει στους συνομηλίκους τους ότι υπάρχει και άλλη εναλλακτική πέρα από την στράτευση στον Ισραηλινό στρατό. Μια εναλλακτική με σκληρές συνέπειες, σαν και αυτές που βιώνει ο ίδιος, αλλά που φτιάχνει χαραμάδες φωτός για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και την απονομή δικαιοσύνης στο λαό της Παλαιστίνης.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Eran Aviv στη σελίδα του πρακτορείου Social TV, μια μέρα πριν τη πιθανή φυλάκισή του από τις Ισραηλινές αρχές:

 

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…