Ντροπιαστική ανάρτηση Τζήμερου - Το Πολυτεχνείο δεν έριξε τη Χούντα, έφερε χειρότερη

Την «γραμμή» είχε ρίξει λίγες μέρες πριν ο σπουδαίος Απόστολος Δοξιάδης...

NewsRoom 16/11/2019 | 22:16

Τουλάχιστον ντροπιαστική και εξοργιστική μπορεί να χαρακτηρισθεί η ανάρτηση του Τζήμερου σχετικά με το νόημα και τη σημασία του ιστορικού αγώνα του Πολυτεχνείου.

Για κάποιους η μεγάλη εξέγερση του Πολυτεχνείου θεωρείται γιορτή, ενώ για τον Τζήμερο προβοκάτσια υπέρ του δικτάτορα Ιωαννίδη και αφορμή για μια σκληρότερη χούντα...

Ξεπέρασε ακόμα και τον χειρότερο εαυτό του αυτή τη φορά ο μεγάλος φιλελεύθερος πολιτικός.

«Το Πολυτεχνείο δεν έριξε τη χούντα. Έδωσε την αφορμή που έψαχνε ο Ιωαννίδης για μια σκληρότερη χούντα με επακόλουθο την κυπριακή τραγωδία. Μπορεί να επιτάχυνε τις εξελίξεις για το τέλος της χουντικής διακυβέρνησης, πληρώσαμε όμως πολύ ακριβό τίμημα: τον διαμελισμό της Κύπρου», έγραψε στο tweet του ο Τζήμερος.

Για να είμαστε δίκαιοι, τα πρωτεία στην σπίλωση και στη διαστρέβλωση του νοήματος του Πολυτεχνείου ανήκουν στον φιλόσοφο, Απόστολο Δοξιάδη.

Λίγες μέρες πριν με άρθρο του στο protagon.gr, το οποίο είχε τίτλο «Το Πολυτεχνείο: αλήθεια, μύθος και παραμύθια» έβαλε τις βάσεις για το εμετικό ξέσπασμα του Τζήμερου και μοιράστηκε μαζί μας τα δικά του παραμύθια...

«Αυτό που εγώ αποκαλώ εδώ «μύθο του Πολυτεχνείου» —ο πραγματικός μύθος, αν μου επιτρέπεται το οξύμωρο—είναι αυτός που επικράτησε ευρέως στη μεταδικτατορική περίοδο, και μάλιστα διδάσκεται στα σχολεία μας ακόμα και σήμερα ως Ιστορία. Αυτός ο μύθος λέει, στην πιο ακραία μορφή του, ότι η κατάληψη («εξέγερση», όπως αποκαλείται συνήθως) του Πολυτεχνείου είχε ως άμεση συνέπεια την πτώση της δικτατορίας, ενώ σε μια άλλη, ηπιότερη εκδοχή, ότι ήταν ο καθοριστικός παράγων που οδήγησε πολύ γρήγορα σε αυτήν», αναφέρει σε μια παράγραφο ενδεικτικά.

Το γελοίο της υπόθεσης... 2 μέρες μετά την δημοσίευση του άρθρου του, ο Α. Δοξιάδης παρακαλάει για λίγη δημοσιότητα, κάνοντας ταυτόχρονα την κυνική ομολογία πως το άρθρο ήταν μια κρυστάλλινη...προβοκάτσια.

«Το έχω λίγο καημό, δεν σας κρύβω, που δεν βγήκε κάποιος διαπρεπής διανοούμενος, του Σύριζα, του Βαρουφάκη, ή της αριστεράς γενικότερα, να με βρίσει για το κομμάτι μου για το Πολυτεχνείο», λέει ο Δοξιάδης αλλά η εξήγηση είναι κάτι παραπάνω από προφανής.