Ντογιάκος: Παραιτήθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά δεν ήταν μέλος της

Πριν από λίγες μέρες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, παραιτήθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

4512370

Ο λόγος ήταν η διαφωνία του με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αναφορικά με τη στάση της πολιτείας στο θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα. Με τη μόνη διαφορά ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, να μην ήταν μέλος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Με λίγα λόγια ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, απέστειλε επιστολή παραίτησης από την Ένωση η οποία έκανε και το γύρο του διαδικτύου, δίχως να είναι μέλος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Διαβάστε επίσης: Παραίτηση Ντογιάκου από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων λόγω… Κουφοντίνα

Η επιστολή Ντογιάκου και η απάντηση Σεβαστίδη

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ντογιάκος στην επιστολή παραίτησης έκανε λόγο για «ευθεία και σαφής παρέμβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ συγκεκριμένου καταδίκου». Κατά τον ίδιο, τέτοιες ενέργειες «κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στην συνείδηση των πολιτών και προκαλούν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια σε βάρος της, όπως άλλωστε ήδη έχει γίνει με αφορμή τη συγκεκριμένη ενέργειά της».

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορου Σεβαστίδη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για «Μεσαίωνα» και «ασίγαστο μίσος».

«Ο Μεσαίωνας δεν ξεριζώθηκε ακόμη» αναφέρει ο κ. Σεβαστίδης στην κείμενο – απάντηση που εξέδωσε και προσθέτει: «Ζει σε εκείνους που ξερνώντας ασίγαστο μίσος και επενδύοντας στον διχασμό και στην διάσπαση χαρακτηρίζουν «αντιεξουσιαστή» όποιον τολμήσει να μιλήσει για ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων!».

Διαβάστε επίσης: «Κόλαφος» προέδρου Δικαστών-Εισαγγελέων κατά μειοψηφίας: «Ο Μεσαίωνας δεν ξεριζώθηκε ακόμη»

Η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση Κουφοντίνα εξελίσσεται ακόμη και στους κόλπους των Δικαστών σε μια ιδεολογική μάχη μεταξύ προοδευτικών και συντηρητικών. Όπως άλλωστε και στα υπόλοιπα τμήματα της κοινωνίας. Οι κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη δυστυχώς βρίσκουν ευήκοα ώτα στα πιο συντηρητικά έως ακροδεξιά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, μη μπορώντας να αντιληφθούν ότι αυτή τη στιγμή «πυροβολούν» την ίδια τη Δημοκρατία.

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα λίγη ώρα πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη…

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

pexels vung nguyen 17260100

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

Φαίνεται πως ο καιρός μας έκανε τη χάρη στο ένα απ' τα δυο συνεχόμενα τριήμερα

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…