Newsroom

Newsroom

Ντάισελμπλουμ: "Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να χαθεί"

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με΄τα το τέλος της συνεδρίασης, ότι τα…

daiselbloom eurogroup wide 2

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με΄τα το τέλος της συνεδρίασης, ότι τα τεχνικά κλιμάκια των «Θεσμών» θα πάνε για έλεγχο και στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία ξεκινά από την Τετάρτη στις Βρυξέλλες. Διευκρίνισε ότι τεχνικές ομάδες θα μεταβούν και στην Αθήνα, για να κοιτάξουν καλύτερα και από κοινού τα στοιχεία. «Συμφωνήσαμε ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να χαθεί», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup μετά την συνεδρίαση, ενώ επεσήμανε πως υπάρχει ήδη μια αγαστή συνεργασία μεταξύ των φορέων. Ο επικεφαλής του Eurogroup πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μεμονωμένες κινήσεις, παρά μόνο ότι έχει συμφωνηθεί κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

O Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ξεκαθάρισε ότι πρέπει «να παραμείνουμε εντός τροχιάς» όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για εκταμίευση χωρίς να υπάρξει εφαρμογή των συμφωνηθέντων». «Θα ήμουν ανοιχτός να δοθούν κάποιες δόσεις όσο θα προχωρά η εφαρμογή» συμπλήρωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ. 

Τόνισε ότι έχουν χαθεί ήδη δύο εβδομάδες συζήτησης για «ποιος οδηγεί ποιόν και πού και αυτό είναι τεράστιο χάσιμο χρόνου», ενώ τόνισε ότι «κάποιοι από τους θεσμούς θα πρέπει να υπάρχουν και στην Αθήνα, αυτό γινόταν πάντα, πρέπει να δούμε τους αριθμούς για να υπάρχει μια συνεχή ανταλλαγή πληροφοριών, είναι ο μόνος δρόμος πρακτικά που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Συμπλήρωσε ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup δεν τέθηκε θέμα για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, συμπληρώνοντας ότι «αν υπάρξει μια πίεση τότε ίσως αυτό να βοηθήσει να προχωρήσει η διαδικασία για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» στέλνοντας ξανά το μήνυμα ότι «δεν θα προχωρήσουμε τις εκταμιεύσεις χωρίς να δούμε εφαρμογές».

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…