ΘΚ

ΘΑΝAΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ

Νινανάι γιαβρούμ

Του Θανάση Καρτερού

mikrofonaaaa 0

Του Θανάση Καρτερού

Στόχος δεν είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι της επικοινωνίας, αλλά να κάνουμε βαθιές αλλαγές. Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στο υπουργικό συμβούλιο. Και θέλοντας προφανώς να δείξει στους υπουργούς του -και σε μας- ότι αυτό που έχει σημασία είναι η παραγωγή έργου και όχι η κατανάλωση ιδεών και ανθρώπων στα ΜΜΕ.

Σωστή άποψη, ε; Αυτό που προέχει είναι η ουσία της πολιτικής και όχι η επικοινωνία. Από την άλλη όμως, αν πιστεύει κανείς σήμερα ότι αρκεί το έργο, και η αλήθεια θα λάμψει από μόνη της, και κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του έτσι νέτα σκέτα, σφάλλει. Και μια τέτοια αυταπάτη θα την πληρώσει η κυβέρνηση ακριβά, αν επικρατήσει.

Διότι η πόρνη που οι νταβατζήδες εκμεταλλεύονται και αποκαλούν επικοινωνία δεν αφήνει τίποτε και κανέναν αλώβητο. Το όποιο κυβερνητικό έργο εξαφανίζεται πίσω από τα κουνήματά της. Νινανάι γιαβρούμ, η υπόθεση. Το τελευταίο παιγνίδι των κοριών, σε σκηνοθεσία βαρόνων, και με πρωταγωνιστή -πάλι- έναν πρώην “δικό μας”, κάτι λέει.

Αλλά και συνολικά οι μήνες της διακυβέρνησης δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες. Τα κύματα προβοκάτσιας και τα νινανάι δεν φθείρουν μόνο την εικόνα της κυβέρνησης. Την υποχρεώνουν και σε υποχωρήσεις που ρηχαίνουν τις βαθιές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Τη σπρώχνουν εν ολίγοις με το επικοινωνιακό νταβατζηλίκι σε πολιτικές υποχωρήσεις.

Αμφιβάλλετε; Δείτε τι πέτυχαν τα εχθρικά προπαγανδιστικά πυρά. Όχι μόνο στη φθορά κάποιων υπουργών. Αλλά και στη φθορά κάποιων θέσεων, απόψεων, πολιτικών στόχων. Σε πόσα ζητήματα η κυβέρνηση βάζει νερό στο κρασί της κάτω από μια πρωτοφανή επικοινωνιακή, συχνά εμπρηστική, πίεση όσων βάζουν την προπαγάνδα πάνω από κάθε αλήθεια.

Συμπέρασμα; Αν η κυβέρνηση δεν πάρει μέτρα, θα την πατήσει. Μια Γεροβασίλη δεν φέρνει την άνοιξη. Το κατέχουν το αριστερό know how της επαφής με τον απλό κόσμο, δεν χρειάζεται να ανακαλύψουν την Αμερική. Μανούλες ήμασταν σ’ αυτό, αλλά τώρα νομίζουν ορισμένοι ότι αρκούν για τη δουλειά τα υπουργικά γραφεία και τα τηλεοπτικά παράθυρα.

Δεν αρκούν λοιπόν. Και για το τελευταίο: Πότε επιτέλους θα σταματήσει η ντροπιαστική παρέλαση υπουργών από τους πάγκους των τηλεοπτικών εκπτώσεων; Ποιος ακόμα πιστεύει ότι έτσι βοηθάει τον εαυτό του, την κυβέρνηση ή την αλήθεια;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr