Νέος σερίφης στην πόλη: «Αλητήριοι θα σας βρούμε, δεν θα γλιτώσετε», είπε ο Κικίλιας

Ιδιαίτερα εξαγριωμένο…ήταν το μήνυμα που έστειλε στους εμπρηστές ο Βασίλης Κικίλιας, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε. Τη δική του απάντηση έδωσε το Twitter.

basilis kikilias

Ανέβασε τους τόνους σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε ο Βασίλης Κικίλιας, καθώς απαριθμούσε τις φωτιές που έχουν μπει το τελευταίο 24ωρο.

Σαν νέος σερίφης στην πόλη, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απαρίθμησε συνολικά 9 πυρκαγιές σε λίγες ώρες στον Αυλώνα και έκανε αναφορά για «αλητήριους» που «θα τους βρούνε, δε θα γλιτώσουν και θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη». Αίσθηση προκαλεί η βιασύνη του σερίφη να αποδώσει δικαιοσύνη, να τιμωρήσει τους υπεύθυνους, ωστόσο καμιά αναφορά δεν έγινε στις κυβερνητικές ευθύνες και την αδυναμία να διαχειριστούν -στοιχειωδώς- τις πυρκαγιές που θερίζουν τη χώρα.

Ο κ. Κικίλιας απαρίθμησε τις φωτιές που έχουν μπει το τελευταίο 24ωρο όπου τις τελευταίες 24 ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν συνολικά 12 πυρκαγιές και φρόντισε να τονίσει με νόημα, πώς δε θα γλιτώσουν.

«Την ώρα που οι δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος, οι εθελοντές μας και όλη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστιες μάχες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων, κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές», είπε αρχικά ο κ. Κικίλιας.

«Οι εθελοντές μας και όλη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστιες μάχες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων. Κάποιοι αλιτήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές. Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν 9 απόπειρες εμπρησμού: 8 .13. Περιοχή Αυλώνας Πρώτη προσπάθεια, 8.57, Περιοχή Συκάμινο Αυλώνα τρεις προσπάθειες, 9 .47, Περιοχή Συκάμινο Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες, 10 .51. Βόρεια της Αυλώνας μία προσπάθεια 12 .02 Βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μία προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις. Αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό» τόνισε σε οργισμένο τόνο, ενώ είπε πως αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά.

«Γίνονται προσαγωγές υπόπτων. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, κυρίως η Ελληνική Αστυνομία και πάντως θα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τους εμπρηστές. Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε. Θα λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη» είπε.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως χθες (23/08) ο Βασίλης Κικίλιας -δίχως ίχνος ντροπής- δε δίστασε να δηλώσει για τους 18 νεκρούς μετανάστες που βρέθηκαν απανθρακωμένοι, πως ήταν δική τους ευθύνη που πέθαναν, καθώς δεν έπρεπε να βρίσκονται στο δάσος.

Πρόσθεσε δε ότι το κράτος έπραξε το «καθήκον» του, με την αποστολή του 112.

Διαβάστε περισσότερα: Η Ελλάδα μια πύρινη δυστοπία: Λαός καλεί στη δημιουργία ταγμάτων εφόδου κατά μεταναστών

Το twitter δίνει τη δική του απάντηση:

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

kallianos4

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν για τα όσα καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

filaki

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

Ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενος αρνήθηκαν τα όσα καταλογίζονται σε βάρος τους

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…