Newsroom

Newsroom

Ν(έος) Δ(ιασυρμός)Ο Μεϊμαράκης ζητά εκλογή σε τρεις εβδομάδες, οι άλλοι το… κεφάλι του

Το τεχνικό πρόβλημα στην ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου αποτέλεσε την αφορμή για να αναδειχθούν τα σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα…

nd 20

Το τεχνικό πρόβλημα στην ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου αποτέλεσε την αφορμή για να αναδειχθούν τα σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα της ΝΔ. Τα περισσότερα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και τα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών, επιρρίπτουν το μεγαλύτερο μερίδιο των ευθυνών για το «φιάσκο» στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος προήδρευε και στην ΚΕΦΕ.

Ευθύνες, όμως, καταλογίζονται από τους ανθυποψηφίους του και στον «μεταβατικό» πρόεδρο κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος επικρίνεται ότι από τον Ιούλιο που είναι στο τιμόνι του κόμματος «δεν λειτούργησε ως πρόεδρος αλλά ως υποψήφιος που το μόνο για τι οποίο ενδιαφερόταν ήταν να χρησιμοποιήσει τον κομματικό μηχανισμό για την εκλογή του».

Από το επιτελείο του νυν προέδρου,πάντως, απαντούν ότι ο κ. Μεϊμαράκης είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τα προβλήματα που δημιουργούσε η παρουσία του κ. Παπαμιμίκου και είχαν ζητήσει την αντικατάστασή του, γεγονός που τώρα ζητείται και από τους άλλους υποψηφίους.

Ήδη, με ευθύ τρόπο οι Απόστολος Τζιτζικώστας και Κυριάκος Μητσοτάκης και με έμμεσο ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητούν την παραίτηση Μεϊμαράκη. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε να αναλάβει μεταβατική πρόεδρος η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, κάτι το οποίο απορρίπτουν ασυζητητί από το επιτελείο του νυν προέδρου.

Ο κ. Τζιτζικώστας πρότεινε να συναντηθούν οι τέσσερις υποψήφιοι στις 7 το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία της Συγγρού, ενώ ανάλογη πρόταση για συνάντηση είχε διατυπώσει νωρίτερα κι ο κ. Γεωργιάδης.

Με τη δημοσιοποίηση ενδεικτικών αποτελεσμάτων από ορισμένα εκλογικά κέντρα της περιφέρειας τα οποία είχαν αρχίσει να ψηφίζουν τα μέλη της ΝΔ, απαντά τα επιτελείο του νυν προέδρου της ΝΔ στην πίεση των ανθυποψηφίων του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που ζητούν την παραίτησή του.

Με βάση τις «διαρροές» από συνεργάτες του, ο κ. Μεϊμαράκης επικρατούσε με μεγάλη διαφορά μεταξύ όσων είχαν προλάβει να ψηφίσουν με το χειρόγραφο σύστημα που ενεργοποιήθηκε προτοπύ ληφθεί η απόφαση για αναβολή.

– Στην Πυλαία Θεσσαλονίκης σε 92 ψηφίσαντες, ο κ. Μεϊμαράκης έλαβε 44, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 28, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 13, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης 7.

– Στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, σε 57 ψηφίσαντες, ο κ. Μεϊμαράκης πήρε 33, ο κ. Τζιτζικώστας 15, ο κ. Γεωργιάδης 7 και ο κ. Μητσοτάκης 2.

– Στο Δερβένι Κορινθίας, σε 15 ψηφίσαντες, έλαβε 9 ο κ. Μεϊμαράκης, 3 ο κ. Τζιτζικώστας και από μία ψήφο οι κύριοι Μητσοτάκης και Γεωργιάδης.

– Στα Κύθηρα, σε 16 άτομα που ψήφισαν, ο κ. Μεϊμαράκης έλαβε 10 ψήφους, ο κ. Μητσοτάκης 4 και ανά μια οι Τζιτζικώστας-Γεωργιάδης.

Την ίδια ώρα, η πλευρά Μεϊμαράκη προτείνει η διαδικασία να επαναληφθεί σε δύο με τρεις εβδομάδες από σήμερα.

Ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος δεν αναμένεται να εμφανιστεί στη Λεωφόρο Συγγρού τις επόμενες ώρες, αναφέρει ότι το κόμμα έχει Όργανα και Καταστατικό και το περιβάλλον του λέει «όχι» σε συνέδριο. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο σύγκλησης της κοινοβουλευτικής ομάδας σύντομα, ενόψει και της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Από τη Συγγρού αναφέρουν ότι έγινε συνάντηση του επικεφαλής της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας με τον γενικό διευθυντή της ΝΔ Κωνσταντίνο Τσιμάρα και τον υπεύθυνο μηχανογράφησης Φίλιππο Ταυρή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο υπεύθυνος της εταιρείας επέστρεψε την προκαταβολή και υπέγραψε δήλωση αποδοχής της ευθύνης του.

Στο μεταξύ, τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «μετά τα όσα δυσάρεστα και προσβλητικά για την ιστορία και τις αρχές της παράταξής μας» ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης με επιστολή του προς τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, την οποία συνυπογράφουν 14 βουλευτές και 2 ευρωβουλευτές του κόμματος.

Όπως τονίζεται στην επιστολή «μετά τα όσα δυσάρεστα και προσβλητικά για την ιστορία και τις αρχές της παράταξής μας, συνέβησαν σήμερα, και την προφανή αδυναμία της ΚΕΦΕ να ανταπεξέλθει στην αποστολή της διασφαλίζοντας την ομαλότητα αλλά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ζητώ την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεδομένου ότι είναι υποχρέωση μας, ως Βουλευτές της Ν.Δ. να συζητήσουμε και να διασφαλίσουμε εμείς την ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας».

Με εκτίμηση,

Λευτέρης Αυγενάκης

Γεράσιμος Γιακουμάτος

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Αθανάσιος Δαβάκης

Θεόδωρος Φορτσάκης

Μαρία Αντωνίου

Χρήστος Μπουκώρος

Κωνσταντίνος Βλάσσης

Κωνσταντίνος Κατσαφάδος

Στέργιος Γιαννάκης

Γιώργος Γεωργαντάς

Ελίζα Βόζεμπεργκ

Βασίλης Γιόγιακας

Μαρία Σπυράκη

Γιώργος Κασαπίδης

Χρήστος Κέλλας

 

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως