Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ-Η Κεραμέως φέρνει έναν ακόμη νόμο έκτρωμα για την Παιδεία

Νόμο έκτρωμα χαρακτηρίζει ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Βλαχάκης, το νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

NewsRoom 27/05/2022 | 23:39

Όπως τονίζει ο Κώστας Βλαχάκης, η  Κεραμέως αφού εξίσωσε τα πτυχία των κολεγίων με τα ΑΕΙ, μείωσε την χρηματοδότηση τους και έβαλε ένοπλους αστυνομικούς μέσα στις σχολές για να τρομοκρατούν και να επιτίθενται δολοφονικά στους φοιτητές, «τώρα προχωράει ένα βήμα παρακάτω. Διασπά τα πτυχία δημιουργώντας παράλληλα προγράμματα Σπουδών πολλαπλών ταχυτήτων, καταργεί το αυτοδιοίκητο με διορισμένους Πρυτάνεις και Συμβούλια Ιδρύματος. Ετοιμάζει ένα Πανεπιστήμιο Ανώνυμη Εταιρεία με αύξηση διδάκτρων στα μεταπτυχιακά και ενοίκια στις φοιτητικές εστίες».

Ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει ένα δημοκρατικό και δωρεάν δημόσιο πανεπιστήμιο, «δεν θέλει οι φοιτητές να εκφράζονται ελεύθερα και να διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα τους. Θέλει ελεγχόμενες φοιτητικές εκλογές και ανύπαρκτους φοιτητικούς Συλλόγους. Μετά την ήττα της ΔΑΠ βιάζεται να καταργήσει της φοιτητικές παρατάξεις».

Τονίζει ότι τα σχέδια της κυβέρνησης θα τα ανατρέψουμε πριν καν ψηφιστούν, ενώμένοι φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι «θα τους δώσουμε την απάντηση που πρέπει».

Αναλυτικά η δήλωση του γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Ν. ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνου Βλαχάκη:


«Η υπουργός Παιδείας, φέρνει έναν ακόμη νόμο έκτρωμα για την Παιδεία. Η κυρία Κεραμέως αφού εξίσωσε τα πτυχία των κολεγίων με τα ΑΕΙ, μείωσε την χρηματοδότηση τους  και έβαλε ένοπλους αστυνομικούς μέσα στις σχολές για να τρομοκρατούν και να επιτίθενται δολοφονικά στους φοιτητές, τώρα προχωράει ένα βήμα παρακάτω. Διασπά τα πτυχία δημιουργώντας παράλληλα προγράμματα Σπουδών πολλαπλών ταχυτήτων, καταργεί το αυτοδιοίκητο με διορισμένους πρυτάνεις και συμβούλια ιδρύματος.  Ετοιμάζει ένα Πανεπιστήμιο Ανώνυμη Εταιρεία με αύξηση διδάκτρων στα μεταπτυχιακά και ενοίκια στις φοιτητικές εστίες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει ένα δημοκρατικό και δωρεάν Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Δεν θέλει οι φοιτητές να εκφράζονται ελεύθερα και να διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα τους. Θέλει ελεγχόμενες φοιτητικές εκλογές και ανύπαρκτους φοιτητικούς Συλλόγους. Μετά την ήττα της ΔΑΠ βιάζεται να καταργήσει της φοιτητικές παρατάξεις.

Ελπίζουμε μετά την ήττα στις επόμενες εθνικές εκλογές ο κύριος Μητσοτάκης να μη θελήσει να καταργήσει και τα πολιτικά κόμματα. Τα σχέδια της κυβέρνησης θα τα ανατρέψουμε πριν καν ψηφιστούν.

Φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι ενωμένοι, θα τους δώσουμε την απάντηση που πρέπει».