Νέο προκλητικό μήνυμα από την Άγκυρα: Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο

Μετά τις υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τα Ίμια σήμερα το πρωί, έρχονται νέες προκλητικές δηλώσεις από την Άγκυρα και συγκεκριμένα από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ.

5891affa1dc5248f4a8b4822

«Η Ελλάδα όπως και στα Ίμια προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολλές βραχονησίδες, όμως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο» ισχυρίστηκε ο Καϊνάκ. 

«Οι βραχονησίδες “Καρντάκ” (δηλαδή τα Ίμια) και παρόμοιες βραχονησίδες, επιχειρείται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να δημιουργήσει νέους χώρους γύρω τους», πρόσθεσε. 

Σχετικά με την μη έκδοση των οκτώ αξιωματικών στην Ελλάδα ο ίδιος ανέφερε:

«Η μη έκδοση από την Ελλάδα των πραξικοπηματιών στρατιωτών οι οποίοι συμμετείχαν προσωπικά στο πραξικόπημα και μετά πήραν το ελικόπτερό μας και διέφυγαν στην Ελλάδα δεν έχει καμιά διαφορά με τη μη έκδοση των πραξικοπηματιών δικαστών και εισαγγελέων καθώς και των άλλων τρομοκρατών του ΡΚΚ από τη Γερμανία» είπε.

«Αλλά γνωρίζουμε ότι η Γερμανία κάνει εσωτερική πολιτική χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματά της για τους πρόσφυγες».

Σε ερώτηση εάν στην ατζέντα υπάρχει η κατάργηση της συμφωνίας επανεισδοχής έπειτα από τη μη έκδοση των 8, ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι οι γείτονες πρέπει να έχουν καλές σχέσεις αλλά πρέπει να προσεγγίζουν ο ένας τον άλλον με σεβασμό.

«Με ποιο δικαιολογητικό δεν εκδίδονται οι πραξικοπηματίες οι οποίοι επιχείρησαν κατά της ζωής του Προέδρου της Τουρκίας, του Πρωθυπουργού της, κατά της δημοκρατίας, της λαϊκής βούλησης, υπάρχουν νεκροί. Ποιος άλλος λόγος πρέπει να υπάρχει για να τους εκδώσουν. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ αποδεκτό», ανέφερε. 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…