Newsroom

Newsroom

Νέο περιστατικό ρατσιστικής βίας σε λεωφορείο ΟΑΣΑ

Τρίτο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς  από οδηγό λεωφορείου

4372397

Νέο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς οδηγού λεωφορείου σε επιβάτη με καταγωγή από την Αφρική σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα σε δρομολόγιο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. 

Όπως αναφέρει η πρωτοβουλία «Μένουμε Ενεργοί», δημοσιεύοντας παράλληλα και σχετικό βίντεο, το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα σε δρομολόγιο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο οδηγός, προφασιζόμενος ότι ένα καροτσάκι αγοράς που είχε μαζί του ο νεαρός από την Αφρική… «εμπόδιζε τη δουλειά του» ζήτησε από τον επιβάτη να κατέβει. Το λεωφορείο ήταν γεμάτο και η πόρτα έπιασε μάλιστα το ρούχο του Αφρικανού. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο οδηγός «έβριζε και του λέει να κατέβει κάτω, ξεκάθαρα επειδή ήταν μαύρος και μεταναστης». Τελικά, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των επιβατών ο οδηγός αναγκάστηκε να συνεχίσει το δρομολόγιο. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανάρτηση της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ενεργοί»«σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα προκαλείται από τα μειωμένα δρομολόγια. Αυτά είναι που προκαλούν συνωστισμό στα λεωφορεία με τα όποια προβλήματα. Αυτό φαίνεται να το κατανοούν στην προκειμένη περίπτωση καλύτερα οι επιβάτες παρά ο οδηγός».

 

 

 

Πυκνώνουν οι ρατσιστικές επιθέσεις

Προ ημερών ανάλογο περιστατικό έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη όταν οδηγός λεωφόρου επιτέθηκε σε επιβάτη και μάλιστα ηλικιωμένο ο οποίος έκανε λάθος τη στάση που ήθελε να κατέβει.

Ο ηλικιωμένος μάταια προσπαθούσε να κατέβει, καθώς μετά και τη φραστική επίθεση από τον οδηγό ήταν ταραγμένος.

Ανάλογο περιστατικό συνέβη και στην Αθήνα τις ίδιες ημέρες με οδηγό αστικού λεωφορείου ο οποίος δεν φορούσε καν μάσκα να μιλάει αυταρχικά σε αλλοδαπό επιβάτη και να τον σηκώνει από τη θέση του για να κάτσει μία γυναίκα.

Σε κάθε περίπτωση, η συχνότητα αυτών των περιστατικών δείχνει ότι πιθανώς οι ιθύνοντες θα πρέπει να λάβουν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό τους.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη