Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στην Αμερική: K9 δαγκώνει ανελέητα συλληφθέντα που δεν αντιστέκεται

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά το νέο βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό σκύλο να δαγκώνει ανελέητα έναν Αφροαμερικάνο συλληφθέντα για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα ενώ δεν αντιστέκεται - Πολύ σκληρές εικόνες

NewsRoom 27/09/2021 | 16:45

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που τράβηξε ένας περαστικός και στο οποίο καταγράφεται ένας αστυνομικός σκύλος να δαγκώνει ανελέητα έναν Αφροαμερικανό που δεν αντιστέκεται σε σύλληψη.

Στο συγκεκριμένο βίντεο που αποτέλεσε αφορμή για την περαιτέρω έρευνα του περιστατικού από το FBI, καταγράφεται  ο αστυνομικός σκύλος να επιτίθεται στον Αφροαμερικανό περίπου 30 δευτερόλεπτα, ενώ ο άνθρωπος ουρλιάζει από τον πόνο. Σ

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός φαίνεται πως αποφασίζει να σταματήσει τον σκύλο, αλλά μετά από λίγα βήματα που κάνει ο συλληφθέντας, ο αστυνομικός επιτρέπει και πάλι στο σκυλί να ξανα-αρπάζει το πόδι του Αφροαμερικάνου για ακόμα 30 δευτερόλεπτα.

Ο συλληφθέντας αφέθηκε ελεύθερος ενώ τα στοιχεία του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Ο εισαγγελέας της επαρχίας Σεντ Λούις, δήλωσε από την πλευρά του ότι: «γνωρίζει αυτό το βίντεο και θα διεξαχθεί μια ενδελεχή ανασκόπηση του συμβάντος», αρνούμενος να κάνει περισσότερες δηλώσεις.

Σύμφωνα με το site independent.co.uk, η αστυνομία δήλωσε ότι «Το άτομο σηκώθηκε και επιχείρησε να διαφύγει από τους αξιωματικούς και για αυτό το K9 αφέθηκε ξανά δαγκώνοντας τον ύποπτο στο πόδι του».

Δείτε το σκληρό περιστατικό αστυνομικής βίας - Προσοχή πολύ σκληρές εικόνες: