Νεο κυβερνητικό «μπάχαλο» με τις μάσκες

Σε θρίλερ εξελίσσεται η δωρεάν παροχή μασκών στα σχολεία, καθώς πάλι δόθηκαν από την αρμόδια επιτροπή λάθος διαστάσεις.

maskes5 1

Νέο πρόβλημα με τις μάσκες στα σχολεία φαίνεται ότι προκύπτει για μία ακόμα φορά, καθώς οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν μπορούν να βρουν συμφωνήσουν για τη διατύπωση των οδηγιών για τις διαστάσεις.

Σύμφωνα με το Mega, η επιτροπή του υπουργείου Υγείας που είχε στείλει τις αρχικές λάθος διαστάσεις, δηλαδή το 10×22 που τότε αναφερόταν ως τελικό προϊόν, τώρα έστειλε ξανά τις ίδιες διαστάσεις λέγοντας πως ο ίδιος αριθμός αφορά το αρχικό προϊόν, δηλαδή το συνολικό ύφασμα.

Το υπουργείο Εσωτερικών διαφώνησε με το εν λόγω νούμερο, πήρε αυτές τις διαστάσεις και συνέστησε στην Επιτροπή να τις αλλάξει, γιατί υπάρχει κίνδυνος να βγουν μικρότερες οι μάσκες από την κανονική.

Η Επιτροπή όμως, σύμφωνα πάντα με το Mega, δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για το λάθος, αλλά ότι οι άλλοι ερμήνευσαν λάθος τη θέση της και επαναλαμβάνει έτσι τις ίδιες διαστάσεις 10×22 με μία μικρή αλλαγή στη διατύπωση.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η παραγωγή των μασκών που προορίζονται για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αφού αναμένεται μια σωστή συνενόηση από τους εμπλεκόμενους. 

Στην πρώτη εισήγησή της η επιτροπή του Υπ. Υγείας είχε δώσει διαστάσεις 12×25, ακόμα μεγαλύτερες δηλαδή από τις μάσκες που δόθηκαν, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη