Νέο κρούσμα κτηνωδίας στην Εύβοια: Έκαψαν ένα σκυλί και το κρέμασαν σε δέντρο

cover
NewsRoom 06/08/2014 | 19:11

Έπειτα από τη φρικτή κακοποίηση της αδέσποτης κουταβίτσας «Μάγκυ» στα Στύρα Ευβοίας που προκάλεσε πανελλαδική οργή, ένα ακόμα κρούσμα κακοποίησης ζώου συγκλονίζει το Νομό. Όπως καταγγέλλει το Φιλοζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας «Ήρα» στο eviazoom.gr, άγνωστοι στην Ιστιαία έκαψαν τους αστραγάλους αδέσποτου κουταβιού ράτσας «Ελληνικό Ποιμενικό», το έδεσαν και το έσυραν στο δρόμο, προκαλώντας σοβαρά τραύματα στην κοιλιακή του χώρα.

Όπως όλα δείχνουν, αυτό δεν τους ήταν αρκετό... Έτσι, πήραν το βασανισμένο τετράποδο που οι κάτοικοι της περιοχής αποκαλούν «Δία» και το κρέμασαν σε ένα δέντρο στο χώρο που γίνεται η λαϊκή αγορά, απέναντι από το Στάδιο Ιστιαίας. Το άκακο ζώο έμεινε για αρκετή ώρα κρεμασμένο στο δέντρο και δεν ξεψύχησε χάρη στην παρέμβαση ελληνίδας τουρίστριας της περιοχής. Κατέβασε το «Δία» από το δέντρο και το πήγε στο Φιλοϊζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας «Ήρα».

Κτηνίατρος παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο άτυχο σκυλάκι και στη συνέχεια το ανέλαβαν οι εθελοντές της «Ήρας», οι οποίοι ψάχνουν αναδόχους για να υιοθετήσουν το σκυλάκι.