Newsroom

Newsroom

Νέο "καπέλο" των ασφαλισμένων στα φάρμακα του ΕΟΠΥΥ

Ακριβότερα θα πληρώνουν από τη Δευτέρα, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα και τα σκευάσματα που είναι πρωτότυπα και όχι…

Ακριβότερα θα πληρώνουν από τη Δευτέρα, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα και τα σκευάσματα που είναι πρωτότυπα και όχι γενόσημα. Συγκεκριμένα θα πληρώνουν εξ ολοκλήρου τη διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής των φαρμάκων.

Μέχρι σήμερα, οι ασφαλισμένοι πλήρωναν συμμετοχή 25% αν εάν η λιανική τιμή τού φαρμάκου ήταν ίδια µε την ασφαλιστική τιμή. Αν όμως επέλεγαν ακριβότερο φάρμακο τότε πλήρωναν τη συμμετοχή του 25% συν το 50% της διαφοράς λιανικής και ασφαλιστικής τιμής.

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, από τη Δευτέρα καταργείται η από κοινού συνεισφορά EOΠΥΥ- ασφαλισμένων της επιπλέον διαφοράς μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής των φαρμάκων και οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το 100% της διαφοράς.

Η απόφαση πάντως δεν αφορά πρωτότυπα φάρμακα που δεν έχουν γενόσημο, καθώς ο ΕΟΠΥΥ σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει να καταβάλλει το 50% της διαφοράς