Νέο επικίνδυνο περιστατικό στον Προαστιακό – Αμαξοστοιχία παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη

Οι παραβιάσεις κόκκινων σηματοδοτών από τρένα έχουν λάβει μορφή επικίνδυνης χιονοστιβάδας, και όλα αυτά ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών.

προαστι

Νέο σοβαρό περιστατικό στον Προαστιακό, όταν τρένο παραβίασε κόκκινο σηματοδότη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (09.03.24), σύμφωνα με ρεπορτάζ από τα «Νέα».

Το περιστατικό ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από άκρως επικίνδυνα περιστατικά παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη από αμαξοστοιχίες, όπως εκείνο της 1313 στις 23 Δεκεμβρίου 2023 στον σταθμό Αχαρνών, η οποία λίγο έλειψε να οδηγήσει σε νέα Τέμπη.

Στα σοβαρά περιστατικά παραβίασης ερυθρού σηματοδότη συγκαταλέγεται και αυτό που σημειώθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2024 στον σταθμό του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η αμαξοστοιχία 1203 κινούμενη από την αποβάθρα των αφίξεων προς την αποβάθρα των αναχωρήσεων πέρασε από την αιχμή 102, χωρίς αυτή να είναι ορθά διευθετημένη, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει ζημιά. Ακόμη ένα σοβαρό περιστατικό είχε καταγραφεί στις 26 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 11.16 στον σταθμο ΤΧ1 Θεσσαλονίκης.

Νέο αδιανόητο περιστατικό στον Προαστιακό-Συρμός με κατεύθυνση το Αεροδρόμιο έφτασε στα Άνω Λιόσια

Η αμαξοστοιχία 93732 (ETR, που εκτελούσε δοκιμαστικό δρομολόγιο) ερχόμενη από τον σταθμό της Σίνδου και κινούμενη στη γραμμή καθόδου προς τον σταθμό ΤΧ2 παραβίασε το κόκκινο φωτόσημο εισόδου του σταθμού TX1 χωρίς να σταματήσει! Μάλιστα δεν ακολούθησε καν τις απαραίτητες ενέργειες όπως όφειλε.

Οι παραβιάσεις κόκκινων σηματοδοτών από τρένα της Hellenic Train καθώς και τα περιστατικά ακινητοποίησης και πολύωρων καθυστερήσεων αμαξοστοιχιών της ιταλικής εταιρείας, εξαιτίας των συχνών τεχνικών προβλημάτων έχουν λάβει μορφή επικίνδυνης «χιονοστιβάδας» και για τον λόγο αυτό θα γίνει έκτακτη σύσκεψη σήμερα, Δευτέρα (11.03.24) στο υπουργείο Μεταφορών

«Επιδημία» βλαβών

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ «εκπτώσεις» , γίνονται και στα στάνταρ ασφαλείας του τροχαίου υλικού, οι οποίες οδηγούν πολλές φορές στην κυκλοφορία τρένων που δεν πληρούν τους τεχνικούς κανόνες.

Σε μεγάλη «πληγή» ωστόσο εξελίσσονται και οι βλάβες στα τρένα. Κατά τους τελευταίους 11 μήνες καταγράφηκαν συνολικά 567 βλάβες (σχεδόν 2 κάθε ημέρα!) σε προαστιακό και υπεραστικά τρένα.

Σιδηροδρομικές πηγές συνδέουν τα συχνά περιστατικά βλαβών με την πλημμελή συντήρηση του τροχαίου υλικού, η οποία έχει περάσει επίσης στην ιταλική εταιρεία με την εξαγορά της εταιρείας συντήρησης ΕΕΣΣΤΥ.

Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες εργαζομένων, οι οποίες αναφέρουν ότι τα τρένα που χρησιμοποιεί η Hellenic Train και ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο (ΓΑΙΑΟΣΕ) έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους, χωρίς ανταλλακτικά, με σοβαρότατες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό στις βάσεις συντήρησης κ.α.

 

 

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…