Newsroom

Newsroom

Νέο βίντεο Ζελένσκι από τους δρόμους του Κιέβου – «Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμφανίστηκε σε βίντεο έξω από το γραφείο του στην πρωτεύουσα όπου δήλωσε πως θα παραμείνει στο Κίεβο.

zelenski video

Τις προσπάθειες του να πείσει ότι ούτε έχει εγκαταλείψει, ούτε και πρόκειται να εγκαταλείψει το Κίεβο συνέχισε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, με νέο βίντεο που ανήρτησε στο Twitter. Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε αναρτήσει λίγες ώρες νωρίτερα (βράδυ Παρασκευής) και  άλλο βίντεο.

 

Σύμφωνα με το Reuters στο βίντεο που φέρεται να έχει μαγνητοσκοπηθεί έξω από το γραφείο του Ουκρανού προέδρου στο Κίεβο, ο Ζελένσκι ακούγεται να λέει ότι οι Ουκρανοί δεν πρόκειται να παρατήσουν τα όπλα καλώντας επίσης τους Ουκρανούς να μην πιστεύουν τα fake news που ακούγονται.

«Υπάρχουν αρκετές ψευδείς πληροφορίες που διακινούνται μέσω διαδικτύου ότι ζητώ από τους στρατιώτες μας να αφήσουν κάτω τα όπλα και ότι υπάρχει εκκένωση. Είμαι εδώ. Δεν θα παρατήσουμε τα όπλα μας. Θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας. Τα όπλα μας είναι η αλήθεια μας. Είναι η γη μας. Τα παιδιά μας. Θα υπερασπιστούμε όλα αυτά. Ζήτω η Ουκρανία» είπε,  ο Ζελένσκι.

 

Ο Ουκρανός πρόεδρος, φαίνεται ότι απέρριψε την προσφορά της Ουάσιγκτον για να διαφύγει από την Ουκρανία, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. Νωρίτερα σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν  να βοηθήσουν τον Ζελένσκι να αποφύγει τη σύλληψη ή τη δολοφονία από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

«Η μάχη είναι εδώ. Χρειάζομαι πυρομαχικά όχι μέσο μεταφοράς» δήλωσε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το όσα είπε στο Associated Press ανώτατος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών.

Ο  διαβεβαιώνει πως οι εταίροι του στέλνουν όπλα

Παράλληλα, ο  Ουκρανός πρόεδρος  δήλωσε πως οι δυτικοί εταίροι του θα παραδώσουν νέα όπλα και εξοπλισμούς στην Ουκρανία έπειτα από μια συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν συντονισμένες επιθέσεις με πυραύλους κρουζ και πλήγματα από το πυροβολικό σε πολλές πόλεις, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Κίεβο.

“Μια νέα μέρα άρχισε στο διπλωματικό μέτωπο, με μια συνομιλία με τον @Εμμανουέλ Μακρόν. Όπλα και εξοπλισμοί από τους εταίρους μας είναι καθ΄οδόν προς την Ουκρανία. Ο αντιπολεμικός συνασπισμός λειτουργεί”, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

 

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές: Θρίλερ για την 3η θέση και… δύο εκπλήξεις

δημοσκοπήσεις 1

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές: Θρίλερ για την 3η θέση και… δύο εκπλήξεις

Τα βασικά συμπεράσματα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις λίγο πριν τις Ευρωεκλογές

Γιαννούλης: Έκανε αναφορά στο λάθος των δημοσιογράφων στο αέρα του ΣΚΑΪ – Ταράχτηκε ο Κούτρας (video)

Γιαννούλης Κούτρας

Γιαννούλης: Έκανε αναφορά στο λάθος των δημοσιογράφων στο αέρα του ΣΚΑΪ – Ταράχτηκε ο Κούτρας (video)

Δεν θέλουνε να ακούνε για δημοσιογραφικά λάθη στον αέρα του ΣΚΑΪ μάλλον