Newsroom

Newsroom

Νεκρός διαδηλωτής στην Αίγυπτο – Μεγάλες κινητοποιήσεις στην επέτειο της εξέγερσης του 2011

Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε στην Αίγυπτο και μία βόμβα προκάλεσε τον τραυματισμό δύο αστυνομικών κατά τη σημερινή τέταρτη επέτειο της εξέγερσης…

egypt march

Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε στην Αίγυπτο και μία βόμβα προκάλεσε τον τραυματισμό δύο αστυνομικών κατά τη σημερινή τέταρτη επέτειο της εξέγερσης του 2011 που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων. 

Ο διαδηλωτής φέρεται να τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά στην Αλεξάνδρεια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών ο άνδρας ήταν ένοπλος. 

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, μία βόμβα εξερράγη με στόχο αστυνομικούς που στέκονταν έξω από έναν αθλητικό όμιλο στο Κάιρο.

Στην Μπαχέιρα, στην περιοχή του Δέλτα του Νείλου, σε απόσταση περίπου 170 χλμ. από το Κάιρο, δύο μαχητές σκοτώθηκαν όταν εξερράγησαν οι βόμβες τις οποίες προσπαθούσαν να τοποθετήσουν, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. 

Στο Κάιρο, αστυνομικοί με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων, υποστηριζόμενοι από στρατιώτες σε θωρακισμένα οχήματα, απέκλεισαν μεγάλες οδικές αρτηρίες περιλαμβανομένων εκείνων που οδηγούν στην πλατεία Ταχρίρ. 

Υποστηρικτές του Μόρσι συγκεντρώθηκαν κοντά στην Ταχρίρ κρατώντας φωτογραφίες του, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters, προτού περικυκλωθούν από την αστυνομία. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν επίσης δακρυγόνα γα να διαλύσουν μία διαδήλωση στην πλατεία Ραμσή του Καΐρου, δήλωσαν αξιωματούχοι. 

Στο προάστιο Ματαρίγια του Καΐρου, οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα εναντίον περίπου 900 διαδηλωτών. Δυνάμεις ασφαλείας στάλθηκαν επίσης στην πλατεία Ραμπάα στο βορειοανατολικό Κάιρο, όπου εκατοντάδες υποστηρικτές του Μόρσι σκοτώθηκαν τον Αύγουστο του 2013 σε έναν καταυλισμό διαμαρτυρίας. 

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…